Huis
Tuin
Video

De 5 meestgestelde vragen over betegelen

Sta je op het punt om te gaan tegelen, maar heb je niet genoeg zelfvertrouwen om de lijm, boor en tegels erbij te pakken? Heb je belangrijke tegelvragen? Neem een kijkje in dit dossier met de meestgestelde vragen, want misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen!

Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur ‘m dan de hele maand oktober in naar onze Eigen Huis & Tuin Helpdesk en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons! 

We geven in dit artikel antwoord op de volgende vragen:

1. Hoe plaats je badkamertegels? 
2. De witte voegen in de badkamer zijn verkleurd, hoe krijg ik deze weer wit? 
3. Hoe kan ik het beste mijn voegen kitten? 
4. Hoe maak ik terrastegels schoon? 
5. Hoe voorkom je dat tegels barsten tijdens het boren? 

 

1. Hoe plaats je badkamertegels?

Het plaatsen van badkamertegels hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. In deze video laat Thomas zien hoe jij het beste zelf je badkamertegels kunt plaatsen. Zo kun je precies zien wat de stappen zijn. Daarnaast geeft hij ook enkele handige tips. Wil je liever een concreet stappenplan? Dat hebben we ook voor je! Lees dit artikel eens.

2. De witte voegen zijn verkleurd, hoe krijg ik deze weer wit?

Voor dit klusje is het belangrijk de juiste tools te gebruiken. Je kunt het beste te werk gaan met een schuurspons of zelfs een tandenborstel! De haartjes van een tandenborstel poetsen je voegen zo weer schoon. Je kunt schoonmaakmiddel gebruiken wat ervoor bedoeld is om te schuren, maar je kunt ook baking soda gebruiken! Hoe je dat doet, lees je hier!

3. Hoe kan ik het beste mijn voegen kitten?

Het beste kun je een kitpistool gebruiken. Het kitten van de randen in de badkamer of het toilet voorkomt dat je lekkage krijgt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hier leggen we uit hoe je met zo’n kitpistool werkt en waar je op moet letten tijdens dit klusje. Je kunt ook nog even de tips lezen, waar je echt op moet letten als je gaat kitten!

4. Hoe maak ik terrastegels schoon?

Na een koude, natte herfst kan er groene aanslag ontstaan op je tuinmeubels en –tegels. Deze groene aanslag wordt veroorzaakt door algen en mos. Hoe maak je nu snel en makkelijk je terrastegels schoon? Wat is de beste manier om de aanslag van je tegels te krijgen? Je kunt de hogedrukreiniger gebruiken, maar pas hier wel mee op! Dit kan de tegels namelijk beschadigen. Je kunt ook deze tips gebruiken die wat milder zijn voor je tegels!

5. Hoe voorkom je dat tegels barsten tijdens het boren?

Je kunt het beste een diamantboortje gebruiken om gaatjes te boren in je tegels. Deze is wat minder aggressief dan bijvoorbeeld een steenboortje. Zorg wel dat je schuin begint met boren, aangezien een diamantboor geen centreerpunt heeft. Bekijk deze video voor wat extra instructies van Thomas!

De Helpdesk

Heb je toch nog een vraag voor de Eigen Huis & Tuin Helpdesk? Stel 'm hier

Fotocredits:

Alle beelden zijn eigendom van Eigen Huis & Tuin.

Esmée Duindam
ID: 9315

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven