Huis
Tuin
Video

Deze tips zijn onmisbaar bij het behangen

Is de muur echt toe aan een metamorfose? Behang is dan altijd goed! Lees wel eerst deze tips voordat je aan de slag gaat.

1. Zorg voor een egale ondergrond

Voor een net resultaat moet je zorgen dat de ondergrond egaal is. Schakel de stroom uit en verwijder alle afdekplaatjes van schakelaars en stopcontacten. Maar haal ook de haakjes, spijkers en andere dingen van de muur. Verwijder dan het oude behang en zorg dat je alle eventuele bultjes en gaatjes in de muur wegwerkt. 

Eerst het oude behang van de muur afhalen? Thomas legt je hier uit hoe je dat doet!

2. Extra ruimte

Wist je dat de vloer en het plafond nooit helemaal recht zijn? Houd daar rekening mee als je behang gaat knippen. Knip de banen daarom 5 cm langer dan de muur werkelijk is. Zo weet je zeker dat je genoeg behang hebt en houd je geen lege plek over. Tomas laat hier zien hoe je behang het beste afsnijdt, voor een strakke en nette muur!

3. Heb geduld

Als behang opdroogt met een te hoge temperatuur, door bijvoorbeeld een föhn, kunnen er bubbels ontstaan en wordt het niet mooi. Laat het behang daarom langzaam drogen. Je krijgt het beste resultaat bij een temperatuur van 18 tot 20ºC.

4. Nog meer geduld

Ben je de gelukkige bewoner van een gloednieuw nieuwbouwhuis? Wacht dan even met behangen. Het duurt namelijk een half jaar voordat de muren zijn uitgewerkt. Als je het behang eerder aanbrengt kan het behang gaan scheuren. En dat zou zonde zijn!

Het behang loodrecht plakken? Zo doe je dat

Met deze simpele truc weet je zeker dat het behang loodrecht hangt.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4211

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven