Huis
Tuin
Video

3 tips om jouw muren lekker strak te stucen

In de aflevering gaat Thomas aan de slag met het stucen van de muren in de woonkamer van Marcia en Marc. Ben jij zelf ook van plan om te gaan stucen? Dan hebben wij wat handige stuc-tips voor je op een rijtje gezet. Tijd om de boel eens lekker glad te strijken!

1. Ondergrond

Voor je gaat beginnen is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ondergrond. Bij een nieuwbouwwoning kan het soms zo zijn dat ondergronden zoals beton of gips nog nat zijn. Wanneer je over een natte ondergrond heen stuct heb je een grotere kans op scheuren, wacht in dit geval dus eerst tot alles goed droog is. Zorg er daarnaast ook voor dat je de ondergrond schoon en stofvrij maakt voor je aan de slag gaat.

Muurtje verven? Zo kies je de juiste kleur wit!
Verven

2. Dik smeren

Smeer er lekker op los! Een dikke gipslaag zorgt voor extra kracht dus je hoeft zeker niet zuinig te zijn. Ook werk je met een dikke laag gips makkelijker oneffenheden weg, zo krijg je een mooie gladde wand.

Scheuren voorkomen? Ook dan is dik smeren heel belangrijk: hoe sterker het stucwerk, hoe kleiner de kans op scheuren!

3. Verwijdingen

De laatste tip om scheuren in je stucwerk te voorkomen is inspelen op mogelijke bewegingen van de verschillende ondergronden. Als er verwijdingen in de ondergrond zitten moet je deze altijd meenemen in de stuclaag, zo voorkom je scheuren. Ook kun je zelf stukken verdikken om zo de spanning minimaal te houden. Zo heb je straks een prachtig strak muurtje!

Daphne van Kaam
ID: 10242

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven