Huis
Tuin
Video

Kitten, zo doe je dat!

Kitten kan voor een onervaren klusser een enorme rotzooi geven. Het is een taaie, langzaam drogende lijm die aan je vingers, het oppervlak én je kleding blijft plakken. Heb je de tips die Thomas gaf in de aflevering gemist? Wij zetten ze nog eens op een rij:

Back to the basics

Laten we beginnen bij de basis: het is slim om oude kleding aan te trekken en een raam open te zetten tijdens het aanbrengen én drogen van de kit. Om een rommelig eindresultaat te voorkomen en zelf een beetje schoon te blijven is het van belang dat je de juiste techniek hanteert. Daarom: een stappenplan, wel zo handig!

Stap 1
Plak de randen af met tape, dit zorgt voor een net resultaat omdat de randen dan mooi strak zijn. Daarnaast voorkomt het afplakken ook nog eens vlekjes of vegen op de muur.

Stap 2
Snijd of knip de top van de tube af en zorg dat de opening past bij de breedte van de naad die je wilt voegen. Liever te klein dan te groot!

Stap 3
Pak een stuk papier of karton en probeer een paar strepen uit. Dit omdat het belangrijk is om de kit in een vloeiende beweging aan te brengen.  

Stap 4
Heb je het een beetje onder de knie? Dan kun je beginnen met kitten! Begin voor de zekerheid op een plekje dat onopvallend is, in de hoek van de badkamer bijvoorbeeld. Houd het kitpistool op een hoek van 45 graden en begin met het kitten. Als je aan het einde van de rand bent laat je de trekker los en trek je de stang naar achteren. 

Stap 5
Het afstrijken van de kitrand zorgt voor een strak eindresultaat. Afstrijken kun je doen met je vinger, met latex handschoen of met een lepeltje. Duw tijdens het afstrijken de kit lichtelijk aan om ervoor te zorgen dat de kit de naad goed vult.

Stap 6
Verwijder de tape zo snel mogelijk na het afstrijken, zo blijft de rand het mooiste.

Ben je nog op zoek naar mooie tegels voor in de badkamer?
Wij hebben een paar mooie opties voor je!

Lobke Taal
ID: 7952

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven