Huis
Tuin
Video

5 dingen die je moet weten over verwijderbaar behang

Verwijderbaar behang is hartstikke handig wanneer je niet mag behangen of verven in je woning of als je vaak je interieur verandert. Toch zijn er een aantal dingen die je nog niet wist over dit behang.

1. Het werkt niet op iedere muur

Helaas is niet iedere muur geschikt om te bekleden met verwijderbaar behang. Heb je een muur met veel textuur en bobbeltjes? Dan gaat het behang waarschijnlijk niet goed plakken of er ontstaan veel luchtbelletjes.

2. Koop meer dan je denkt nodig te hebben

Een regel om te onthouden is dat je altijd ongeveer 10 procent meer behang moet kopen dan je denkt nodig te hebben. Dit is omdat er waarschijnlijk per rol een paar centimeter overblijft. Ook is het slim omdat je dan foutjes makkelijk kunt oplossen.

3. Haal eerst een teststukje

Een kleur of patroon kan er in jouw ruimte heel anders uitzien dan in de winkel of online. Haal dus eerst een klein stukje om te kijken of het wel mooi staat. Als je je behang online bestelt, kun je ook gelijk zien of het design met klopt en niet pixelig is of iets dergelijks. Je wil dat natuurlijk wel weten voordat je gelijk heel veel behang koopt.

4. Denk na over de print

Verwijderbaar behang is niet altijd even makkelijk om aan te brengen. Denk daarom na over of je wel een drukke print wil, deze zijn namelijk nog moeilijker te plakken. Je wil wel dat de print goed op elkaar aansluit.

5. Doe het samen

Je zou verwijderbaar behang in je eentje kunnen opplakken, maar dat duurt veel langer en is stukken lastiger dan wanneer je hulp krijgt. Laat een iemand plakken en de ander houdt de rol recht zodat hij niet opkrult. Dit maakt het veel makkelijker en ook nog eens gezelliger.

Weet je nog iet zeker welk behang je wilt? Botanische prints zijn helemaal hip!

Fotocredits
Headerfoto: Stories on the wall

Tekst
Julia van Rijn

Bron: The Kitchn

ID: 4515

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven