Huis
Tuin
Video
Badkamer

Voegen kitten: hoe moet dat?

Nee, als we het over kitten hebben bedoelen we niet zo’n schattig babykatje. Maar natuurlijk kitten in de badkamer! Minder schattig, wel noodzakelijk.

Want het kitten van de randen in de badkamer of het toilet voorkomt dat je lekkage krijgt, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hier leggen we uit hoe je nou met zo’n kitpistool werkt en waar je op moet letten tijdens dit klusje.

1: VOORBEREIDING

Om ervoor te zorgen dat de kit goed hecht, maak je de randen eerst vrij van stof, water en vet. Als je een hulpstukje wil om strak te kitten kan je boven en onder de voeg een stukje tape plakken. Hou dan wel genoeg ruimte over tussen de stukken tape: zo'n 6 milimeter.

2: KOKER OPENSNIJDEN

Snij het bovenste stukje van de kitkoker af. Check vervolgens hoe groot de voeg is die je wil kitten en snij die breedte af van de spuitpunt. 

3: KITPISTOOL 

Als je de kit koopt, zit er nog geen kitpistool omheen (ook wel kittang genoemd). Die moet je er dus bij kopen. Stop de koker in het kitpistool.

4: KITTEN

Nu kan je de voeg gaan kitten. Je spuit de kit in één lijn. 

5: GLADSTRIJKEN

Als je klaar bent strijk je het kitrandje glad met je vinger. Maak die wel eerst even nat. Dit gladstrijken kan je trouwens ook met een kwast of speciale kitlepel doen, waar je een beter resultaat van krijgt. 

6: AFWERKING

Nog even wachten, en dan is de rand al wat meer opgedroogd. Als je plakband gebruikte, kan dat er nu af. Voor een goede afwerking maak je nog een keer je vinger nat en strijk je nog eens over de kit. 

ID: 1110

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven