Huis
Tuin
Video

5 manieren om geld te besparen op je verlichting

Je energierekening is nooit leuk. Maar soms is het wel heel dramatisch. Vraag je je af hoe het kan dat je energierekening zo hoog is? Wij geven je 5 simpele manieren om geld te besparen op je verlichting.

1. Onnodige lampen uit

Je laat heel gemakkelijk een lamp aanstaan in de keuken terwijl je in de slaapkamer bent. Maar eigenlijk is dit natuurlijk hartstikke zonde. Er is niemand die plezier heeft van het licht en het is alleen maar slecht voor je portemonnee en het milieu. Zet daarom onnodige lampen uit.

2. Verlichting met timer

Je lampen die aangaan, precies wanneer jij binnenkomt. Klinkt als een utopie maar het is gewoon mogelijk. Er bestaan namelijk lampen waarmee je via een app precies kunt instellen wanneer de lampen aan en uit moeten gaan. Ben je vergeten de lampen uit te doen? Geen probleem, want dat kan gewoon nog via je telefoon wanneer je weg bent.

3. Ga voor ledlampen

Misschien heb je al wel eens geprobeerd te besparen op je energierekening met spaarlampen. Maar met deze lampen moet je redelijk wat geduld hebben voordat ze helemaal fel zijn. Heb je liever meteen fel licht maar wil je ook besparen? Ga dan voor ledlampen. Volgens Milieu Centraal zijn ledlampen 85 procent zuiniger dan gloeilampen. Perfect dus als je centen wil besparen!

4. Investeer in bewegingssensoren

In sommige ruimtes in huis kom je als het goed is geen uren per dag. Zoals de wc. Je kunt hier energie besparen door bewegingssensoren op te hangen. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig lampen aan blijven staan. Bewegingssensoren zijn ook ideaal als buitenverlichting. Extra voordeel: hiermee schrik je meteen eventuele inbrekers af. Doen dus!

5. Even dimmen

Of ga voor dimmers op je lampen. Ga je ’s avonds tv kijken? Dan is het niet nodig om een lamp met de sterkte van een bouwlamp aan te hebben staan. Met een dimmer kun je de lamp iets zachter zetten, wat de ruimte ook meteen sfeervoller maakt.

Bekijk ook: 

Fotocredits
Headerfoto: Patricktomasso -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3823

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven