Huis
Tuin
Video

Besparen op je hypotheek: Check!

Als kijker van Eigen Huis & Tuin is de kans groot dat je plannen hebt om je huis of tuin eens flink onder handen te nemen. Je woont dan niet alleen fijner, het kan ook zijn dat je huis hierdoor meer waard wordt. Wist je ook dat door een verbouwing je hypotheekrente mogelijk kan dalen? Met de SNS Hypotheek Bespaarcheck kun je kijken of er meer mogelijkheden zijn om je maandlasten te verlagen.

Kijk eens naar je financiële situatie

Het is een terugkerend gegeven. De zon die opkomt, Tweede Paasdag valt op een maandag en in mei leggen alle vogels een ei. Maar er is ook altijd nog die maandelijkse aanslag op je portemonnee: de hypotheek! Onze eigen Evelyn babbelt daarom deze week even met Rik Smit van SNS. Hij legt uit dat er soms oplossingen zijn om te besparen op je hypotheek, zélfs als je een vaste rente hebt! Daarom is het belangrijk af en toe eens goed naar je financiële situatie te kijken. De SNS Hypotheek Bespaarcheck helpt je daarbij.

Meerdere manieren om geld te besparen

Ons Eigen Huis in Zoelen. Tien maanden hebben we de tijd om van ons oude huis met schuur een prachtig paleis te maken. Ons Eigen Huis kan daarom misschien wel eens meer waard worden. Wordt het huis meer waard dan de hypotheek die erop zit, dan kun je in ruil daarvoor in sommige gevallen een lagere hypotheekrente krijgen. Gelukkig hoef je niet per se te verbouwen om minder hypotheek te betalen. Je kunt bijvoorbeeld soms ook je hypotheekrente verlagen door extra af te lossen. Dat kun je ook bespreken met je hypotheekadviseur. Een andere snelle bespaartip: sommige banken geven een korting op je hypotheekrente als je bij die bank ook een betaalrekening hebt. Je moet de betaalrekening dan wel als hoofdrekening gebruiken, dus voor je inkomen, vaste lasten en dagelijkse uitgaven. 

Nu is de beste tijd…

… om al je financiële zaken eens goed op een rijtje te zetten! De hypotheekrente staat historisch laag en de huizenprijzen zitten in de lift. Het kan misschien dus wel lonen om eens met een adviseur aandachtig naar jouw maandelijkse uitgaven te kijken.

Check snel de Bespaarcheck en je kunt er weer tegenaan!

ID: 504

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven