Huis
Tuin
Video

Dit zijn de beste tips voor huishoudens met een kleiner budget

Als je maar weinig te besteden hebt, moet je soms creatief zijn. Je moet prioriteiten stellen en roeien met de riemen die je hebt. Een aantal mensen vertelde aan RTL nieuws hun beste tips voor een klein budget.

Deze tips zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van je budget. We hopen dat je er hoe dan ook iets van kunt leren en, ongeacht je bankrekening, er gebruik van kunt maken.

1. Wees creatief met eten

Aan het einde van de maand kan het zijn dat je niet zo veel geld meer over hebt voor eten. Daarom moet je gaan roeien met de riemen die je hebt. Heb je bloem in huis? Hier kan je heel makkelijk (en goedkoop!) brood van maken. Kijk wat je in huis hebt en google desnoods recepten.

2. Weet waar je koopt

Als je bewust boodschappen doet, dan kun je hier veel geld op besparen. Het gehakt bij de Turkse slager kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dat dat in de supermarkt. Houd ook de aanbiedingen en het huismerk in de gaten. Hier zitten vaak goede koopjes tussen. Maak daarnaast gebruik van ‘Too good to go’. Hier kun je voor weinig geld restjes van restaurants kopen. 

3. Spaar kleingeld op

Alle kleine muntjes lijken misschien niks, maar op den duur kan dit een behoorlijk bedrag vormen. Spaar dus al je kleingeld op om bijvoorbeeld eens iets leuks te doen zoals uit eten gaan. Spaar ook je lege flessen op om het statiegeld hierop te innen. Alle kleine beetjes helpen.

4. Koop kleding op het juiste moment

Shoppen zit er met een klein budget niet altijd in. Om toch goedkoper uit te zijn, kun je in de zomer je winterkleding kopen en andersom. In de zomer zijn winterkleren namelijk vaak in de uitverkoop waardoor je flink geld bespaart.

5. Houd alles bij

Om aan het einde van de maand altijd uit te kopen met je geld, is het slim om alles bij te houden. Maak een Excel-bestand aan waar je al je inkomsten en uitgaven in noteert. Laat hem automatisch berekenen hoeveel geld je overhoudt. Zo weet je precies wat je hebt en of je het kunt uitgeven.

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel.com - Pexels

Bron: RTL Nieuws

Julia van Rijn
ID: 8018

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven