Huis
Tuin
Video

Zo ga je goed voorbereid op vakantie

Tijd voor vakantie! Lekker genieten van mooie natuur, leuke steden of gewoon heerlijk met de benen omhoog om eens goed te ontspannen. Maar waar moet je financieel gezien op letten als je weggaat? Deze 3 tips helpen je.

1. Apparatuur

Trek zoveel mogelijk stekkers uit het stopcontact, ook van spelcomputers en lampen. Dit is ook het ideale moment om je vriezer nog eens te ontdooien om zo van overtollig ijs af te komen. Aangezien je ‘m niet gebruikt, kun je ook de koelkast uitzetten of in ieder geval minder koud zetten. Zet ook de thermostaat uit.

2. Op pad

Ga je weg met de auto, dan is het belangrijk om te controleren of deze goed is verzekerd en hoe het in je land van bestemming zit met hulp bij pech en schade. Onderzoek ook alvast tolwegen, zodat je hierop voorbereid bent. Huur je een auto? Controleer dan vooraf hoe het precies zit met de verzekering.

3. Money, money, money

Zorg ervoor dat je op vakantie niet zonder geld komt te zitten. Maak een begroting en controleer of je, indien nodig, kunt pinnen buiten Europa. Bereid je goed voor op dingen die hopelijk niet gebeuren, zoals diefstal: noteer dus het alarmnummer van je bank. Daarnaast is het ook handig om te zorgen dat je kan internetbankieren. Een beetje contant geld meenemen, kan geen kwaad.  

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits: Simon Migaj - Unsplash

Bron: Nibud, Wijzeringeldzaken

Christa Koeyvoets
ID: 8701

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven