Huis
Tuin
Video

Geld over voor andere dingen

Silke en Asia steken veel geld in hun gezamenlijke hobby vissen. Daarnaast brengt het rugbyen – een sport die ze professioneel beoefenen – ook wat kosten met zich mee. Evelyn denkt daarom dat het een goed idee is om de twee dames eens voor te stellen aan hypotheekadviseur Guido Kuijper van SNS Bank.

Guido heeft vooraf inzicht gekregen in de financiële situatie van Asia en Silke. Hun annuïteitenhypotheek heeft een rentepercentage dat boven de vier procent ligt. Die rente staat ook nog voor een aantal jaren vast. Da’s niet zo mooi, want de rente staat op dit moment historisch laag.

Interessant

Het kan dus lonen om eens goed te kijken naar hun hypotheek, want misschien kunnen ze door een paar veranderingen toch wel degelijk profiteren van de lage rentestand. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je de hypotheekrente van Silke en Asia opnieuw vast zou zetten? Als je dat doet, betaal je meestal wel een boete. In sommige gevallen kan het voordeel van een lagere rente echter meer opleveren dan dat de boete kost. Guido checkt ’t met de Hypotheekbespaarcheck van SNS.

Rentemiddeling

Mocht je ervoor kiezen om in ruil voor een lagere rente een boetebedrag voor lief te nemen, dan hoef je niet altijd deze boete in één keer te betalen (boete is een vergoeding voor het renteverlies van de bank). Je kunt ook kiezen voor zogenoemde rentemiddeling. De boete die je eventueel moet betalen, wordt dan over de nieuwe rentevaste periode verrekend. De nieuwe rente die je dan gaat betalen, ligt iets hoger dan de actuele rente, maar lager dan de rente die je op dit moment nog betaalt.

Zo’n kans om geld over te houden voor andere belangrijke zaken, moet je niet aan je neus voorbij laten gaan.

ID: 591

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven