Huis
Tuin
Video

Hoeveel kan jij besparen?

Terwijl Tom bezig is met de gezamenlijke voortuin, is Evelyn binnen met de familie Algoe. Vorige week kregen Evelyn en buren Manfred en Anneke te horen dat ze duizenden euro's per jaar kunnen besparen. Dit keer zijn de andere bewoners aan de beurt! Ze doen een test op een besparingswebsite, waarop je direct ziet hoe je meer geld overhoudt.

Evelyn heeft onderzoeksspecialist Maurice de Hond uitgenodigd, om samen met Monesh en Mariska een online test te doen. Vooraf vertelt Maurice hen dat Nederlandse huishoudens bij elkaar 18,7 miljard euro laten liggen. Voor het gemiddelde huishouden is dat ongeveer 2500 euro per jaar. Geen kleinigheidje, dus! Op Koopkracht.nl kan je je gegevens invullen en erachter komen hoeveel er voor jou te besparen valt. 

Hoe werkt de test? 

Maar hoe doe je die bespaartest nou? Het is heel simpel. Vul een aantal gegevens in. Zoals je postcode, of je alleen woont, of je een auto hebt en of je je huis huurt of hebt gekocht. Dat kost je zo'n 2 minuten. Vervolgens krijg je te zien waar de gemiddelde persoon die in een vergelijkbare situatie als jij zit, allemaal op kan besparen. Zoals op het gebied van verzekeringen, of je telefoon- of internetabonnement. Op meerdere vlakken valt er geld af te snoepen. Koopkracht laat je precies zien hoeveel je op welk vlak kan besparen. Zo zou het zomaar kunnen dat je een paar honderd euro minder zou kunnen betalen voor je energierekening.

Ook Monesh en Mariska doen de test, en ze komen erachter dat zij 3186 euro kunnen besparen. Per jaar! Het koppel is al wel eens overgestapt op bijvoorbeeld een andere energieleverancier, maar ook voor hen valt er dus nog een hoop te halen. 

En hoe werkt dat besparen?

Leuk hoor, dat je geld kan overhouden. Maar hoe werkt dat besparen dan? Het besparen draait eigenlijk allemaal om overstappen van je huidige contract of abonnement naar een nieuwe. De kans is namelijk groot dat je bijvoorbeeld een energiecontract hebt met een heel hoge prijs. Als je nog nooit bent overgestapt, je bent eigenlijk een slaper, is die prijs in de loop der tijd waarschijnlijk gestegen. En dat terwijl je het best kan overstappen naar een nieuw energiecontract. Energiebedrijven bieden namelijk hoge welkomstkortingen, en de energieprijzen zijn daarbij ook nog eens lager dan die van een contract wat al een hele tijd loopt. En zo zit het ook bij allerlei andere soorten contracten en verzekeringen. 

Koopkracht.nl vertelt je na de test precies hoe vaak en wanneer je het best kan overstappen. Ook kan je met de gratis overstapservice vanzelf overstappen op iets nieuws. De site is daarmee een soort verzamelsite die je op allerlei vlakken helpt geld te besparen. Weten hoeveel geld jij laat liggen? Doe dan de test!

(En kijk, dit is het eindresultaat van de gezamenlijke voortuin!)

ID: 809

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven