Huis
Tuin
Video

Hoeveel kan jij besparen?

Terwijl Thomas druk is met het maken van de vintage woonkeuken, heeft Evelyn een verhelderend momentje met bewoners Elles en Ruud. Ze komen er namelijk achter dat het koppel op veel vlakken geld kan besparen. Daarvoor maken ze gebruik van een handige site, waarop je direct ziet hoeveel geld je jaarlijks kan overhouden.

Voor deze online test heeft Evelyn onderzoeksspecialist Maurice de Hond uitgenodigd. Hij vertelt over de website Koopkracht.nl, waarop je je gegevens in kan vullen en erachter komt hoeveel er voor jou te besparen valt op je vaste lasten. Uit Maurice' onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens bij elkaar 18,7 miljard euro laten liggen. Voor het gemiddelde gezin is dat ongeveer 2500 euro per jaar. En voor Elles en Ruud zelfs ruim 3700 euro! Daarnaast blijkt dat 2 op de 3 huishoudens nog nooit is overgestapt van energieleverancier, terwijl dat heel makkelijk is om te doen. 

Hoe werkt de test? 

Maar hoe doe je die bespaartest nou? Het is heel simpel. Vul een aantal gegevens in. Zoals je postcode, of je alleen woont, of je een auto hebt en of je je huis huurt of hebt gekocht. Dat kost je zo'n 2 minuten. Vervolgens krijg je te zien waar de gemiddelde persoon die in een vergelijkbare situatie als jij zit, allemaal op kan besparen. Zoals op het gebied van verzekeringen, of je telefoon- of internetabonnement. Op meerdere vlakken valt er geld af te snoepen. Koopkracht laat je precies zien hoeveel je op welk vlak kan besparen. Zo zou het zomaar kunnen dat je een paar honderd euro minder zou kunnen betalen voor je energierekening.

En hoe werkt dat besparen?

Leuk hoor, dat je geld kan overhouden. Maar hoe werkt dat besparen dan? Het besparen draait eigenlijk allemaal om overstappen van je huidige contract of abonnement naar een nieuwe. De kans is namelijk groot dat je bijvoorbeeld een energiecontract hebt met een heel hoge prijs. Als je nog nooit bent overgestapt, je bent eigenlijk een slaper, is die prijs in de loop der tijd waarschijnlijk gestegen. En dat terwijl je het best kan overstappen naar een nieuw energiecontract. Energiebedrijven bieden namelijk hoge welkomstkortingen, en de energieprijzen zijn daarbij ook nog eens lager dan die van een contract wat al een hele tijd loopt. En zo zit het ook bij allerlei andere soorten contracten en verzekeringen. 

Koopkracht.nl vertelt je na de test precies hoe vaak en wanneer je het best kan overstappen. Ook kan je met de gratis overstapservice vanzelf overstappen op iets nieuws. De site is daarmee een soort verzamelsite die je op allerlei vlakken helpt geld te besparen. Weten hoeveel geld jij laat liggen? Doe dan de test!

ID: 771

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven