Huis
Tuin
Video

5 tips om je huis aantrekkelijker te maken voor een bezichtiging

Je huis verkopen kan lastig, maar ook spannend zijn. Om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, moet je ervoor zorgen dat het er goed uitziet. Met deze tips ben je helemaal klaar voor een bezichtiging in je woning.

Tip 1: Maak het netjes

De eerste tip is logisch; zorg ervoor dat je huis er netjes uitziet. Ruim dus alle rommel op en ga aan de slag met een sopje. Kijk ook of er nog eventuele kleine klusjes zijn die gedaan moeten worden, bijvoorbeeld een loszittende deurklink. Potentiële kopers moeten namelijk door zo min mogelijk heen kijken. Dan lijkt het huis nóg aantrekkelijker.

Tip 2: Maak het ruimtelijk

Een verlengde op het opruimen: zorg voor ruimte. Berg grote rommel op zodat je woning groter lijkt. Zet bijvoorbeeld ook een spiegel neer en laat je ruimte groter ogen dan hij is. Een grote ruimte is voor veel mensen namelijk aantrekkelijker.

Tip 3: Houd het neutraal

Het is heel leuk als je een uitgesproken stijl in huis hebt, maar niet iedereen vindt dit leuk. Probeer je huis dus zo te presenteren dat veel verschillende mensen het leuk vinden. Haal dus kindertekeningen weg en hang zo weinig mogelijk foto's op. 

Tip 4: Zorg voor een lekker luchtje

Als je huis lekker ruikt, is hij gelijk al een stuk aantrekkelijker. Zorg er dus voor dat je woning niet ruikt naar het eten van gister of dat er nog een volle asbak staat. Je hoeft ook niet perse een hele appeltaart te gaan bakken, maar de geur van een pot koffie doet het ook al goed.

Tip 5: De perfecte rondleiding

Het uiterlijk van je huis is een ding, maar hoe je het brengt heeft ook effect op de mening van potentiële kopers. Leid de gasten rustig rond en laat ze ook zelf rondkijken. Vertel ook niet te veel onnodige informatie die er niet toe doet, daar zit niemand op te wachten. Zorg er ook voor dat er geen afleiding is; geen lawaai dus en breng de huisdieren even ergens anders.

Open huizen dag

Aankomende zaterdag 30 maart (2019) is het weer Open huizen dag. Van plan je huis te verkopen? Show je woning dus op deze dag aan potentiële kopers. En vergeet natuurlijk niet deze tips te gebruiken. 

Wil je zo veel mogelijk geld vangen voor je woning? Deze vijf dingen maken je huis een stuk meer waard!

Fotocredits
Headerfoto: Jamie Street - Unsplash

Bron: Funda

Julia van Rijn
ID: 7905

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven