Huis
Tuin
Video

Huizen bekijken tijdens Open Huizen Dag: tips van een expert

& Van Bruggen Adviesgroep
De Open Huizen Dag is een uitgelezen kans om lekker te loeren bij misschien wel jouw droomhuis. En natuurlijk, de verkoper moet weten waar zijn of haar kansen liggen, maar ook voor de koper zijn er een aantal dingen die ze kunnen doen ter voorbereiding. Belinda Aartsen, register makelaar en manager makelaardij bij Van Bruggen Adviesgroep geeft advies.

1. Financieel

“Ken je financiële mogelijkheden. Zorg ervoor dat je een afspraak gehad hebt bij een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.”

2. Wensenlijst

“Maak van tevoren een wensenlijstje en plan afhankelijk daarvan jouw route voor de Open Huizen Dag. Bezoek niet meer dan vijf huizen, anders raak je het overzicht kwijt. En maak aantekeningen van de verschillende bezichtigingen. Zo weet je precies wat je gevoel was bij een huis.”

3. Vraag!

“Handige dingen om te vragen zijn: of er een bouwtechnische keuring gedaan is, wat het energielabel van het huis is en waarom iemand het huis verkoopt. Het is ook goed om de situatie met omwonenden te weten, misschien verhuist iemand vanwege de buren. Je ziet vanzelf of iemand enthousiast is over de situatie of dat ze geheimzinnig doen.”

4. Aankoopmakelaar

“Op de Open Huizen Dag hoef je echt geen aankoopmakelaar mee te nemen, ga eerst gewoon lekker kijken. Wil je een bod doen? Dan is het wel goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met een aankoopmakelaar, want die komt op voor jouw belangen.”

5. Serieus

“Laat een koper zien dat je serieus bent en je hebt voorbereid. Maar ook als je een huis binnenkomt en denkt: dit is het echt niet, zeg dat dan gewoon. Je bent niemand iets verplicht en het is voor de verkopers niet leuk als je braaf het rondje afmaakt. In de tijd dat zij jou rondleiden, hadden ze ook iemand kunnen helpen die wél echt geïnteresseerd is.”

Goed voorbereid op pad? Download hier een handige checklist om mee te nemen tijdens de huizenjacht.

Fotocredit
Foto Header - Van Bruggen Adviesgroep

ID: 7941

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven