Huis
Tuin
Video

Zo bespaar je gemakkelijk geld op je boodschappen

Boodschappen doen, pff daar ga je weer! Wat is het bonnetje weer lang en wat moet je veel betalen. Koe komt dat toch elke keer? Met deze tips heb je dat niet meer, wij geven je tips om geld te besparen op de boodschappen.

Weekboodschappen

Dit is een belangrijke en goede tip: doe weekboodschappen voor de hele week! Dit scheelt niet alleen tijd en vele tripjes naar de supermarkt, je zal ook nog eens veel efficiënter boodschappen doen. Bedenk van te voren wat je de hele week gaat eten en wat je daarvoor moet kopen, zo is de kans een stuk kleiner dat je overbodige snacks in je winkelwagen gooit.

Koopjes en restjes

Ga op zoek naar de goedkoopste koopjes en winkel, als dat nodig is, in verschillende supermarkten. Dit betekent niet dat je elke aanbieding moet kopen die je tegenkomt, limiteer je echt tot de dingen die je nodig hebt! En het betekent ook zeker niet dat je stad en land af reist naar alle verschillende supermarkten, want dat kost ontzettend veel benzine.

Kijk daarnaast ook naar de restjes die je nog hebt liggen. Heb je nog groente in de koelkast liggen die op moeten? Gooi ze allemaal bij elkaar en je hebt waarschijnlijk een heerlijke maaltijd.

Een dagje vis en vega

Hoe lekker je vlees ook vindt, het maakt een maaltijd een stuk duurder. Daarnaast is een maaltijd zonder vlees ook nog eens beter voor het milieu! Je hoeft vlees echt niet helemaal van je menu te schrappen als je dat niet wil, met één vis- en vegadag kom je al heel ver.

Niets weggooien

Dan komen we weer bij de restjes. Het is ook slim om je restjes in te plannen in je weekmenu. Maak je maandag pasta waar je maar een halve courgette voor nodig hebt? Plan woensdag dan een andere maaltijd waar je de overgebleven halve courgette kunt gebruiken.

Minder afleiding

Hoe gezellig het ook is, boodschappen doen met de kinderen, je partner of vriendin eindigt toch vaak in een vollere kar. Als je alleen gaat is de kans een stuk kleiner dat je besluit om nog wat extra's te mee te nemen.

Maak een lijstje!

Dit is de belangrijkste tip van allemaal. Als je een lijstje maakt is de kans zo veel groter dat je niet afwijkt van de dingen die je nodig hebt. Een zak chips, een lekkere reep chocola of die heerlijke fles wijn? Allemaal heel lekker hoor, maar heb je het echt nodig? Nee, dus ook lekker niet meenemen. De kans dat je die meeneemt als je geen lijstje hebt is veel groter.

Nog meer besparen

Wil je nog meer geld besparen in huis? Wij hebben tips voor het besparen op de verlichting, op de wasmachine en tijdens het klussen.

Fotocredits
Header: Rawpixel - Unplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4027

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven