Huis
Tuin
Video

Wow! Deze 3 schoonmaaktips gaan je geld en tijd besparen!

Met behulp van deze 3 schoonmaaktips ga je niet alleen tijd, maar ook geld besparen. Klinkt als muziek in de oren toch? Houd citroen, soda en azijn in de aanslag, dan kunnen we beginnen!

Houten snijplanken

Gebruik jij ook graag houten snijplanken? Dan zal je vast gemerkt hebben dat er al snel etensresten achterblijven in de randjes en nerven. Een makkelijke manier om dit snel en goed schoon te krijgen? Wrijf de plank in met een halve citroen, strooi er wat keukenzout op en laat het een kwartiertje intrekken. Was de snijplank vervolgens met heet water af, nu is de plank weer superschoon!

Stinkende koelkast

Ruikt je koelkast vies? Bekijk eerst eens kritisch welke potjes je al maanden niet hebt aangeraakt en gooi weg wat niet meer goed is. Leg vervolgens een halve citroen in de koelkast en na een paar uur is de vieze geur weg. Heb je geen citroen bij de hand? Koffiepads en theezakjes hebben dezelfde werking, handig!

Aangekoekte pannen

Niet staan opletten tijdens het koken? Ai, die aangekoekte pan is geen pretje! Het soepje dat je als oplossing voor dit probleem gaat maken is niet lekker om te eten maar helpt je wel je pannen schoon te maken. Hoe je dat doet? Vul de aangekoekte pan met 1 liter water en 500 ml azijn. Breng dit goedje aan de kook en voeg een lepel baking soda toe, laat dit twee minuten intrekken en haal de pan van het vuur. Je kunt de pan vervolgens makkelijk schoonmaken.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Lees dan dit artikel, dan weet je gelijk welke schoonmaakmiddelen je absoluut niet met elkaar kunt mengen.

Fotocredits
Headerfoto: Daria Shevtsova - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4317

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven