Huis
Tuin
Video

Kan jij rondkomen met een laag budget? Test het met deze game!

Omgaan met geld: de een kan het beter dan de ander. Denk jij dat het voor jou een eitje is? Dan mag je dat wel eens testen. RTL Nieuws heeft hiervoor een game ontwikkeld.

Test dus jouw budgetterings-skills in de game en kijk of jij het einde van de maand haalt.

Hoe werkt het?

Je krijgt in het begin je salaris om die maand te besteden. Hier gaan vervolgens je vaste lasten vanaf. Daarna is het aan jou: hoe goed kun jij met het geld omgaan? Het is de bedoeling dat jij het einde van de maand haalt zonder in de min te staan. En dat blijkt lastiger dan je denkt…

Waarom deze game?

RTL Nieuws heeft dit spel natuurlijk niet voor niets gemaakt. De situaties in het spel zijn gebaseerd op echte ervaringen van gezinnen in Nederland. Ze willen de speler op deze manier laten ervaren wat mensen die moeilijk rondkomen ervaren. Zo laten ze zien dat geldproblemen echt geen pretje zijn, waarmee ze compassie opwekken.

Het spel spelen

Je kun het spel spelen op de site van RTL Nieuws. Lukt het niet om rond te komen? Dan hebben wij nog wel wat tips voor je. 

Julia van Rijn
ID: 8659

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven