Huis
Tuin
Video

Uitverkoop, sale, korting: zo houd je het hoofd koel

Je loopt door de stad of supermarkt en je ziet overal grote borden met ‘SALE!’, ‘KORTING!’, ‘LAGE PRIJZEN!’. Je wordt er gelijk door aangetrokken en wil het liefst alles kopen. Toch heb je het waarschijnlijk niet nodig en kun je er beter voorbij lopen. Met deze tips houd je toch het hoofd koel.

Die goede deals lijken natuurlijk heel aantrekkelijk. Toch zorgen ze er vaak voor dat jij iets koopt wat je niet nodig hebt, en waarschijnlijk valt de korting in werkelijkheid ook nog tegen.

Kijk naar de prijzen

Als je het woordje ‘korting’ ziet staan, dan ga je er gelijk al vanuit dat je veel goedkoper uit bent. Toch valt dit uiteindelijk toch vies tegen. Winkeliers zijn slim met prijzen, dus kunnen je laten geloven dat de deal beter is dan in werkelijkheid. Reken het dus altijd zelf even na of vergelijk de prijzen.

Wees bewust

Reclames en aanbiedingen kunnen je aanzetten tot kopen, zelfs al heb je dit niet door. Probeer je daarom bewust te zijn van de invloed die de reclames op je hebben. Zo houd je jezelf eerder tegen als je iets wilt kopen.

Denk erover na

Voordat je iets uit de aanbieding koopt, moet je je eerst bedenken of je het wel echt nodig hebt en of je het echt leuk vindt. Bedenk ook of je er over een week nog steeds zo blij mee bent. Twijfel je? Dan kun je beter de winkel uitlopen.

Maak een wensenlijst

Maak een lijstje met dingen die je nog graag zou willen kopen. Denk aan een leuke tas, een paar schoenen of een nieuwe jas. Denk hier vervolgens aan als je iets uit de uitverkoop wil kopen. Als het niet op je wensenlijstje staat, is het het geld waarschijnlijk niet waard.

Bepaal je budget

Stel als je gaat shoppen een bepaald bedrag vast, en ga hier niet overheen. Neem desnoods dit bedrag contant mee en stop als het op is. Zo denk je meer na over je aankopen en de consequenties hiervan. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige dingen koopt, of dingen die meer kosten dan je eigenlijk uit zou willen uitgeven. 

Julia van Rijn
ID: 8521

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven