Huis
Tuin
Video

5 dingen waar je over na moet denken voordat je een oud huis koopt

Een oud huis lijkt een goed idee. Het heeft karakter, gezelligheid en een mooie geschiedenis. Maar denk er toch nog maar even goed over na…

Een oud huis kan door zijn geschiedenis voor veel verrassingen zorgen. Dit kan heel leuk zijn, maar er kunnen ook nadelen aan zitten.

1. Is het wel goed geïsoleerd?

Een oud huis heeft vaak enkele beglazing en is dus niet heel goed geïsoleerd. Ook zijn de kozijnen nog wel eens niet helemaal goed dichtgemaakt of zelfs verrot. Dit alles zorgt ervoor dat er veel warmte verloren gaat, waardoor jij weer met een hoge energierekening zit. Denk voordat je het huis koopt dus eerst na of je wilt investeren in nieuw glas.

2. Piepend en krakend

Omdat je potentiële droomhuis zo oud is, kan er nog wel eens wat piepen en kraken. Denk aan een krakende trap of een deur die piept. Ga even bij jezelf na of je dit charmant en passend vindt, of dat dit je op den duur gaat irriteren.

3. Gekke indeling

Soms lijkt het alsof bouwers van oude huizen niet alles op een rijtje hadden. Een douche of toilet in de keuken of een hele kleine keuken, het is niet vreemd bij een oud huis. Bedenk of je hiermee kunt leven, en of je genoeg budget hebt om dit helemaal om te gooien. De keuken is namelijk niet altijd de meest handige plek voor je toilet…

4. Ongedierte woning

In oude huizen komt ongedierte over het algemeen vaker voor dan in een nieuwbouwhuis. Check dus even of deze er zitten, eventueel met een expert. Je wilt geen onverwachte huisdieren ontvangen in je mooie huis.

5. De kelder of schuur

Controleer ook de kelder en schuur (als deze aan het huis vast zit) even als je er aan denkt om een oud huis te kopen. Als deze ruimtes heel vochtig zijn, kan dit ook voor problemen in de rest van het huis zorgen. Denk aan schimmel of kou. Laat het dus even checken door een expert.

Julia van Rijn
ID: 8248

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven