Huis
Tuin
Video

Deze 5 dingen moet je absoluut niet doen als je een huis gaat kopen

Het lijkt simpel: je gaat kijken naar huizen, vindt je droomhuis en koopt het. Toch is niets minder waar. Er zijn een paar valkuilen waar je in kunt trappen, en die hebben soms zware maatregelen. Doe deze dingen dus absoluut niet.

1. Niet vaak genoeg kijken

Misschien kom je binnen bij een bezichtiging waarna je gelijk verliefd wordt. Je wil dit huis hebben. Val hier echter niet gelijk voor. Je ziet bij de allereerste bezichtiging geheid dingen over het hoofd die je helemaal niet zo mooi vindt. Ga dus vaker bij het huis kijken en neem iemand mee die een kritische blik heeft. Zo maak je geen overhaaste beslissingen.

2. Je belangrijkste eisen vergeten

Als je begint met het zoeken naar huizen, heb je waarschijnlijk een lijstje met eisen. De kans is groot dat geen enkel huis aan al deze eisen voldoet. Toch kun je beter niet te veel eisen laten varen. Je wilt natuurlijk niet in een huis eindigen wat je helemaal niet leuk vindt of die niet op je vereisten aansluit. 

3. Slecht onderhandelen

Het is misschien makkelijk om gewoon met de vraagprijs akkoord te gaan, maar dit is niet de voordeligste optie. Vaak kun je met goed onderhandelen veel geld besparen. Ben je niet goed in onderhandelen of vind je het spannend? Vraag dan de hulp van een aankoopmakelaar.

4. Niet wachten op je bouwkundige keuring

Bij een bouwkundige of bouwtechnische keuring keurt een onafhankelijk expert de woning op gebreken. Het is belangrijk dat je je potentiële woning laat keuren omdat je niet voor onverwachtse dingen wil komen te staan. Doe als je toch bezig bent meteen een juridische keuring. Dan weet je precies waar je huis aan toe is.

5. Alleen naar het huis zelf kijken

Je denkt na alle checks en keuringen misschien het perfecte huis gevonden te hebben. Kijk echter ook nog even naar de ligging van de woning. Zitten er winkels in de buurt? Hoe is de sfeer? Is het veilig? Google de buurt even en ga er op verschillende tijdstippen even langs. Zo weet je precies waar je straks terecht komt.

Ben je van plan een huis te kopen? Dan is het belangrijk om eerst even over deze dingen na te denken.

Fotocredits
Headerfoto: Tom Thain - Unsplash

Bron: SNS

Julia van Rijn
ID: 7925

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven