Huis
Tuin
Video

Met deze tip doen je vaste lasten minder pijn

De vaste lasten zijn nooit fijn om te zien gaan. Je hebt net je salaris ontvangen, en je moet een groot deel alweer afstaan. Hier kun je zogeheten ‘psychologische betaalpijn’ van krijgen. Deze pijn kun je stukke verminderen met behulp van een tip van RTL Z.

Om je vaste lasten kun je niet heen, maar je kunt en psychologische wel een stuk slimmer mee omgaan. Let wel; deze tip zorgt er niet voor dat je minder geld hoeft te betalen, maar het laat het betalen wel een stuk makkelijker gaan.

Dé tip

De tip voor je vaste lasten is om een aparte bankrekening voor deze lasten aan te maken. Volgens een onderzoek van Richard Taler doet het namelijk minder pijn om een groot bedrag te betalen dan meerdere kleine bedragen. Maak dus iedere maand het volledige bedrag van al je vaste laste over naar je aparte rekening. Zo doet het minder pijn om af te schrijven.

Makkelijk

Deze methode doet niet alleen minder pijn om te betalen, je hebt ook nog eens meer overzicht. Door gelijk nadat je salaris is gestort het geld naar je vaste lasten-rekening over te maken, heb je deze altijd a betaald. Je hoeft er dus op je gewone rekening geen rekening meer mee te houden.

Je kunt ervoor zorgen dat je vaste lasten iets lager uitkomen. Zet bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager.

Fotocredits
Headerfoto: Christopher Harris - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: RTL Z

ID: 4518

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven