Huis
Tuin
Video

Op deze manier geef je je woonkamer een metamorfose zonder veel geld uit te geven

Begint je interieur je te vervelen en ben je van plan om weer eens wat nieuws te proberen? Dit is een klus die vaak uitgesteld wordt, het duurt zo lang en is vaak zo duur. Met onze tips is het tegenovergestelde waar: binnen tien minuten geef je je woonkamer een frisse look, budgetproof natuurlijk.

Gooi de indeling om

De goedkoopste tip is het schuiven van meubels. Het is simpel, zo gedaan en helemaal gratis. Win-win-win. Zet je bank eens aan de andere kant van de kamer, wissel je bijzettafel met die in de slaapkamer of zet dat kastje op een nieuwe plek. Zo voelt de kamer al snel als een hele nieuwe ruimte.

Lichte woonkamer met plant

Haal wat groen in huis

Planten kunnen je woonkamer een stuk levendiger maken. Ze zorgen voor sfeer en maken de kamer wat huiselijker. Neem wat hangplanten voor een speelse uitstraling, zet een grote Monstera in die wat donkere hoek en haal wat bloemen in huis voor wat meer kleur. Zo ziet jouw woonkamer er weer fris uit.

Voor degenen zonder groene vingers onder ons, je kunt natuurlijk ook kiezen voor nep planten of gedroogde bloemen. Want dode bloemen zien er een stuk minder gezellig uit.

Knusse woonkamer met planten

Vernieuw je accessoires

Een nieuwe bank kopen is natuurlijk erg duur. Maar we snappen ook dat je er na een tijdje wel op uitgekeken raakt. Wissel dan je kussenhoezen eens voor een nieuwe print of kleur. Een andere kleur of een fris patroon geeft je bank meteen een nieuwe look.

Verwissel ook andere items voor een nieuwe, frisse variant. Koop een nieuwe lampenkap in dezelfde kleur of stijl je open kast met nieuwe accessoires. Wat vernieuwing aan de muur kan ook wonderen doen. We gaan je heus niet vertellen om een duur schilderij aan te schaffen. Kies in plaats daarvan om je eigen foto’s af te laten drukken of lijst wat kindertekeningen in. Zo transformeer je je muur op een hele persoonlijke manier.

Fotocredits
Header: Alvhem
Foto 1: AMM/blog
Foto 2: Alvhem

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3617

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven