Huis
Tuin
Video

7 dingen die je je moet bedenken voor je op zoek gaat naar een nieuw huis

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw huis, is het belangrijk op een rijtje te zetten wat jouw woonwensen zijn. Je verhuist namelijk niet voor een paar maanden, maar voor vele jaren. Waar moet je nu dus goed over nadenken bij die zoektocht? Eigen Huis & Tuin denkt mee.

1. De locatie

Het allerbelangrijkste is dat je helder hebt waar je wilt wonen. Dit kan gaan om een specifieke streek of woonplaats met een specifieke uitstraling. De één verkiest een nieuwe venixwijk rondom een stad met vele voorzieningen om de hoek. De ander is meer gesteld op het leven in een klein dorp dichtbij de natuur. Probeer jouw wensen op een rijtje te zetten. Desnoods met de voordelen en de nadelen van de plaats en omgeving waar jij wilt wonen.

Lijstje nieuw huis

2. Gezinssamenstelling

Natuurlijk net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker: uit hoeveel mensen bestaat jouw gezin? Maak daarbij duidelijk wat hun wensen en behoeftes zijn in de zoektocht naar een nieuw huis.

3. Familie en vrienden

Stel jezelf de vraag hoeveel waarde je hecht aan familie en vrienden en de frequentie van het omgaan met deze contacten. Wil je graag op loop- of fietsafstand van ze wonen of maakt het jou niet veel uit wanneer je een uurtje moet rijden om bij ze op bezoek te kunnen? De reden dat je verhuist kan ook zijn omdat je in een nieuwe omgeving nieuwe mensen wilt leren kennen. 

4. Het budget

Totaal niet onbelangrijk is het budget. Hoeveel heb je te besteden en waar kom je voor in aanmerking? Probeer daarin ook onderscheid te maken in het budget dat je hebt voor de inrichting van je huis.

Financieel nieuw huis

5. Het type huis

Wanneer je op een rijtje hebt wat je kunt besteden, kun je specifieker gaan oriënteren op het type huis. Voor de een gaat de voorkeur naar een nieuwbouwhuis met veel ruimte en lichtinval. De ander heeft zijn ogen gericht op een historisch pand en weer iemand anders is minder kritisch, maar wilt wel graag in een rijtjeshuis komen te wonen. Er zijn soms te veel mogelijkheden, dus ook hier is het uitschrijven van voor- en nadelen van het type woning zeker belangrijk.

6. De buitenruimte

Ben je een buitenmens of maakt de ruimte die je rondom je huis hebt niet echt uit omdat je veel liever binnen vertoeft? Wellicht heb je een specifieke voorkeur voor een tuin op het zuiden of misschien volstaat een appartement met een balkonnetje al.

7. De inrichting van het huis

Wanneer je één of meerdere huizen in optie hebt, is het verstandig jezelf af te vragen hoe je het huis wilt inrichting. Dat kan een bepaalde stijl zijn, maar ook belangrijk is dat je duidelijk hebt waar je van plan bent de interieur te kopen. Wil je het bankstel specifiek van een specialist of shop je de collectie bij een groot warenhuis? Ook hierin is budgettering erg belangrijk.  

interieur nieuw huis

Ga je verhuizen? 
Dit zijn 7 handige tips voor het inpakken.

Fotocredits
Headerfoto:  PhotoMIX-Company - Pixabay
Foto 1:  MabelAmer - Pixabay
Foto 2: nattanan23 - Pixabay
Foto 3: Mark McCammon - Pexels
Foto 4: Pexels - Pixabay

Tekst
Jeremy Houweling 

Bron: Funda

ID: 4375

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven