Huis
Tuin
Video

Zoveel geld bespaar je door de verwarming een graadje lager te zetten

Tips om geld te besparen zijn natuurlijk altijd welkom. Zet je de verwarming altijd vol aan zodra je het koud hebt? Overdenk dat nog eens: want zoveel bespaar je door 'm één graadje lager te zetten.

Kleed je warmer

Een van de simpelste manieren om te besparen in de winter, is door verstandig met de verwarming om te gaan. Heb je het koud? Draai 'm dan niet meteen vol open, maar trek eerst eens een dikkere trui aan of pak er op de bank gezellig een dekentje bij. Hier helpen wij je bij je zoektocht naar het allerwarmste plaid.

Ook helpt het om de gordijnen dicht te doen, zodat de warmte binnen blijft.

Zet je verwarming lager

Nu je er zelf een stuk warmer bij zit, bedenk je eens: is het echt nodig om je verwarming zó hoog te zetten? Als je de verwarming namelijk structureel een graadje lager zet, bespaar je zo'n 50 euro per jaar.  Zet je de thermostaat een uur voor je gaat slapen al op 15 graden, dan bespaar je nog eens 40 euro per jaar extra.

Radiatorfolie

Om de warmte zo optimaal mogelijk te gebruiken, kun je ook radiatorfolie achter de verwarming plaatsen. Zo wordt de buitenmuur niet verwarmd, maar je huis des te meer! 

Wil je weten hoe het werkt en waar je deze folie kunt kopen? Kijk dan hier.

Bron
NOS

Fotocredits
Headerfoto: Alexis Buryk

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3487

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven