Huis
Tuin
Video

Houd inbrekers buiten met een anti-inbraakstrip (en zo plaats je hem!)

Niemand wil thuiskomen van werk en erachter komen dat er iemand ongewild je huis is binnengedrongen. Toch vinden er nog steeds veel inbraken plaats. Je kunt het deze inbrekers een stuk moeilijker maken door een anti-inbraakstrip te installeren.

Een anti-inbraakstrip is één van de beste manieren om inbrekers buiten de deur te houden. Plaats er dus maar snel een voor een veilig thuis!

Wat is een anti-inbraakstrip?

Een anti-inbraakstrik plaats je tussen je deur of raam en het kozijn. Door deze te plaatsen kan er geen breekijzer of pasje meer tussen, wat het inbrekers dus extra moeilijk maakt.

Hoe plaats je een anti-inbraakstrip?

Je kunt, met een beetje handigheid, je anti-inbraakstrip zelf op deuren en ramen bevestigen.

Stap 1
Zaag de strip op maat met een ijzerzaag of haakse slijper. Zaag de strip het beste maar aan één kant af, en doe dit 2 mm korter dan je hebt opgemeten. Vijl vervolgens de gezaagde kant glad.

Stap 2
Teken het deel af wat op de deur komt. Teken de gaten af en boor deze vervolgens voor met een houtboor.

Stap 3
Schroef de strip aan de deur met drie korte en dunne schroeven. Check vervolgens even of de deur of het raam wel goed open en dicht kunnen.

Stap 4
Herhaal alle stappen vervolgens bij de strip die op het kozijn moet komen. Zet de strips niet te strak tegen elkaar aan, want dan gaat de deur klemmen. Test of je deur of het raam goed werkt en ook op slot kan.

Stap 5
Als alles werkt, kun je de rest van de schroeven erin boren. Wederom boor je eerst de gaten voor, voordat je de schroeven erin draait.

Julia van Rijn
ID: 8290

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven