Huis
Tuin
Video
Badkamer

Zo maak je een doucherand waterdicht

Op lekkage in de douche zit niemand te wachten. Het is daarom belangrijk om de hoeken in je douche goed waterdicht te maken. Dat doe je met een rubbercoating. Net als wij!

Thomas maakt namelijk een chique badkamer piekfijn in orde in Uithoorn. Hij gebruikt voor het waterdicht maken van de douche de Rubber Seal van Bison. 

HOEKEN EN GATEN

Het 'natte' gedeelte van je badkamer moet je voor gebruik goed waterdicht maken, zodat het niet gaat lekken en schimmelen. Daarom gebruik je zo'n coating in de inwendige hoeken, dus de plek waar twee muren samenkomen in een hoek. Ook rondom de douchegoot maak je de boel waterdicht. Bij de Rubber Seal krijg je een textielbandje, een kwast en natuurlijk een potje van de coating zelf. 

HOE HET WERKT

Meng de coating goed voordat je 'm gebruikt. Breng een eerste laag rubbercoating aan in de beoogde hoeken en druk het textielbandje erop. Druk hem goed aan met bijvoorbeeld een spatel, zodat het bandje helemaal 'verzadigd' is. Hierna breng je de tweede laag aan, en die mag best wel lekker dik zijn. Na drie uur is de coating stofdroog en na 48 uur is hij volledig opgedroogd. En dan is je douche waterdicht! 

ID: 1084

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven