Huis
Tuin
Video

Gaten boren? Zo ga je aan de slag

Wil je een gat boren in je muur? Zorg dan dat je goed voorbereid aan de slag gaat voor het perfecte gat. Een te groot of scheef gat is namelijk al snel onherstelbaar. Zonde toch?

Positie bepalen

Bepaal de positie van je gat. Zorg wanneer je meerdere gaten naast elkaar boort voor bijvoorbeeld het ophangen van een plank, dat deze waterpas staan. Zet met een potlood een kruisje op de juiste plek op de muur.

Controleer het materiaal

Voordat je in de muur kan gaan boren moet je weten uit wat voor materiaal je muur bestaat. Voor een stenenmuur heb je namelijk een andere boor nodig dan voor een houtenplaat.

Kies de juiste boor

Kies de juiste boor bij het materiaal én de diameter van de plug. Controleer de diameter van de plug die je wil gaan gebruiken. Kies vervolgens een boor met een overeenkomende maat als de plug.

Diepte gat bepalen

Wanneer je de juiste boor hebt uitgekozen bepaal je de diepte van het gat. Dit doe je door het klopboormechanisme in te schakelen. Zo weet je zeker dat de boor niet dieper boort. De diepte van het gat komt overeen met de lengte van de plug.

Wat ’n stof!

Eenmaal aan het boren? Dan komt er veel stof vrij. Het beste kun je dit meteen opvangen met de stofzuiger. Hiervoor is het alleen wel handig om iemand te hebben die de stofzuigerslang vast houdt. Ben je alleen of heb je geen stofzuiger? Dan kun je een plaknotitie dubbelvouwen en onder het gat plakken. Zo kun je ook gemakkelijk het stof opvangen en heb je achteraf minder rotzooi.

Fotocredits
Headerfoto: JeShoots - Pexels

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3608

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven