Huis
Tuin
Video

3 handige tips voor het netjes ophangen van lijsten

Kan jouw kamer wel wat decoratie gebruiken? Vrolijk je kamer dan op met wat leuke lijsten! Met deze drie handige tips hang jij jouw lijsten op de juiste manier op.

1. De plek van de lijst

Denk goed na over de plek van jouw lijst of schilderij. Je kunt de lijst beter niet te hoog hangen. Vaak is de beste hoogte wanneer je oog op het middelpunt van het schilderij valt. Houd ook rekening met de symmetrie, hang de lijst bijvoorbeeld in het midden boven de bank. Heb je twijfels over de plek? Kies dan voor een ophangrail over de breedte of lengte van een muur. Dan kun je altijd van plek veranderen zonder dat je de muur beschadigt. Bij nieuwbouwhuizen kun je dit zelfs geïntegreerd mee laten bouwen.

2. Controleer het materiaal van de muur

Ga je boren om de lijsten op de hangen? Controleer dan goed waar de muur van gemaakt is. Voor een betonnen muur kun je het beste een betonboor gebruiken. Is de muur van baksteen gemaakt? Gebruik dan een steenboor. Het boren in tegels moet voorzichtig gebeuren, een tegelboor is hier het meest geschikt voor. Let goed op dat je bij het boren van tegels nooit met de klopstand begint, superzonde als de tegel breekt natuurlijk!

3. Ophangen zonder boren

Ben jij niet zo’n held in boren? Geen zorgen! Met de verstelbare klevende spijker kun je ook supermakkelijk lijsten ophangen. Reinig eerst het oppervlak en bevestig dan de plakstrip. Zet dan de plakspijker op de strip en hang de lijst aan de spijker. Je kunt zelfs de spijker nog bijstellen, zo weet je zeker dat jouw lijst goed hangt!

Fotocredits:

Headerfoto: Medhat Ayad - Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9359

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven