Huis
Tuin
Video

5 handige tips om veilig te klussen

Ben je van plan binnenkort te gaan klussen? Dan moet je zeker op een aantal dingen letten, want klussen kan soms best gevaarlijk zijn. Lees daarom eerst deze 5 veiligheidstips door, zodat je minder kans hebt op nare ongelukken!

1. Veiligheidschoenen

Wanneer je thuis gaat klussen, zal je snel je oude schoenen aantrekken. Helaas is dit niet altijd zo slim! Als er bijvoorbeeld een spijker op de grond ligt, zal die gewoon door de schoen heen gaan. Daarom is het goed om veiligheidsschoenen aan te schaffen en dan vooral met een stalen neus, zodat je voet ongedeerd blijft als er een zwaar voorwerp op valt. Dit klinkt misschien wel heel serieus, maar je kunt beter voorkomen dan genezen!

Klusbloopers: 5x zo moet het dus niet
Zelfmaakideeën

2. Veiligheidshelm

Ga je boven je hoofd werken? Dan is het altijd aan te raden om een veiligheidshelm te dragen. Het kan namelijk zo maar gebeuren dat je een hamer of een ander zwaar voorwerp laat vallen en dan lig je al snel met een hersenschudding in het ziekenhuis. Probeer dit te voorkomen en schaf voor zulke klusjes een helm aan.

3. Werkhandschoenen

Ook dit wordt door veel klussers onderschat, maar werkhandschoenen zijn best belangrijk als je gaat klussen! Je werkt namelijk altijd met je handen en het risico is groot dat daarom ook je handen beschadigen. Let er wel op dat je handschoenen koopt die bij jouw handen passen, maar je zou ook kunnen kiezen voor rekbare handschoenen. Deze sluiten om elke hand goed aan!

4. Stevige trap

Moet je in de hoogte klussen? Dan pak je er al snel even een (oude) stoel bij, maar ook dit kan best gevaarlijk zijn. Stoelen zijn vaak veel minder stabiel dan een goede trap en zo kun je er snel vanaf vallen. Zorg daarom dat je een goede trap in huis hebt als je regelmatig klust, zodat je deze vervelende ongelukjes kunt voorkomen.

5. Een goede werkbroek

Je oude kleren aan bij het klussen? Logisch, maar niet verstandig! Als je gaat verven is er natuurlijk niks aan de hand, maar wanneer je echt gaat klussen en vaak op je knieën moet zitten is een werkbroek wel slim. Hierin zitten vaak kniezakken waardoor je knieën niet kapot gaan en dat scheelt een heleboel schaven op je knie.

Bereid je dus goed voor, zo kun je veel narigheid voorkomen!

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Bidvine

Alieke van Rijn
ID: 9912

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven