Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 3 grootste fouten bij het opruimen

Volgens Elise Hay, professioneel opruimer, zijn er 3 grote fouten die je kunt maken wanneer je gaat opruimen en ontspullen. Wij delen deze graag met je, zodat jij ze niet hoeft te maken!

1. De benodigdheden

De eerste tip van Elise Hay is om juist niet te beginnen met het kopen van items kopen waarmee je je spullen gaat organiseren, zoals opbergdozen en manden. Je zult toch echt eerst zelf je spullen uit moeten zoeken, om te weten hoeveel opbergitems je nodig hebt. Daarna moet je de ruimte opmeten waarin je wilt gaan opbergen, zodat je bijvoorbeeld geen manden gaat kopen die niet in je kast of bergruimte passen.

4 handige tips voor het indelen van een grote woonkamer
Woonkamer

2. Onnodige aankopen

Wanneer je aan het shoppen bent voor opbergmanden of bakjes, is het belangrijk om niet alles te kopen waarvan je dénkt het nodig te hebben. Ga van tevoren met een lijstje op pad en koop alleen de opbergmanden waarvan je zeker weet dat je het nodig hebt. Vaak is het zo wanneer je extra items koopt, ze zich bij de hoop rotzooi voegen omdat je hier ook een plekje voor moet gaan zoeken. Daarnaast zul je uiteindelijk ook meer bewaren dan je van plan was, omdat je toch wel genoeg opbergbakken hebt. 

3. Dingen bewaren 'voor het geval dat'

Wanneer we aan het opruimen zijn, zullen er heus spullen in huis liggen die je al jaren niet gebruikt maar niet weggooit. Want stel nou dat je het ooit nog nodig hebt? Al deze ‘wat nou als’ spullen mogen direct weg uit je huis. Uiteindelijk berg je het op, om tijdens je volgende verhuizing erachter te komen dat je het nog steeds niet gebruikt hebt.

Heb je een beetje hulp nodig met ontspullen? Lees onze beste tips hier! Is jouw kledingkast vooral toe aan een opruimbeurt? Daar hebben we ook een aantal handige tips voor. 

Fotocredits:

Header: Sarah Brown - Unsplash

Bron: Apartment Therapy

Esmée Duindam
ID: 9546

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven