Huis
Tuin
Video

De 3 effectiefste manieren om spinnen buiten te houden

In Nederland komen wel 640 verschillende spinnensoorten voor. Sommige spinnen verstoppen zich in kleine holletjes, terwijl andere spinnen opvallende webben maken. Wat ze allemaal gemeen hebben is het vangen van kleine diertjes én dat ze vaak ongenodigde gasten zijn in huis.

Tip 1: Pot dicht

De eerste manier om spinnen uit je huis te houden is door simpelweg je ramen en deuren dicht te houden. Wanneer jij namelijk in het najaar de verwarming aan hebt staan en de ramen open hebt, komen de spinnen af op deze warmte. Spinnen gaan op zoek naar lekkere warme, donkere plekjes om te overwinteren.

Tip 2: Licht uit

Licht uit? Spinnen houden toch juist van donkere plekjes? Dat klopt zeker, maar de kleine insecten zoals muggen komen wel op het licht af. Spinnen maken op strategische plekken webben om zoveel mogelijk insecten te kunnen vangen. Dus zorg ervoor dat je licht uit staat als je raam open staat.

Tip 3: Grootmoeders middeltjes

Een ouderwetse truc om van spinnen af te komen is door een kat te nemen. Katten vangen vaak spinnen. Tenzij de spinnen natuurlijk over het plafond lopen, dan moet je kat wel heel hoog kunnen springen. Daarnaast zijn er nog een aantal van grootmoeders middeltjes waar spinnen een hekel aan zouden hebben. Dus haal kastanjes, walnoten, eucalyptus, pepermuntolie, azijn en citrusvruchten in huis. Wie weet blijven de spinnen dan wel weg. Proberen waard toch?

Bronvermelding

Headerfoto: David W - Pixabay

ID: 3122

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven