Huis
Tuin
Video

Om deze 3 redenen is het beter om je bestek op z’n kop in de vaatwasser te zetten

Hoe ruim jij het bestek altijd in? Allemaal met het handvat naar boven, naar beneden of gewoon lekker door elkaar? Als we vaatwasser-expert Ashley Iredale moeten geloven is er maar één goede manier: op z’n kop. En wel om de volgende 3 redenen.

In een interview met Daily Mail adviseert Ashley Iredale om het bestek op z’n kop, met het handvat naar boven dus, in de vaatwasser te zetten. Waarom? Simpel:

1. Het is veiliger

Om pijnlijke ongelukken te voorkomen kun je maar beter het bestek op z’n kop inruimen. “Het laatste wat je wil is dat je je arm of hand openhaalt aan het bestek, omdat je niet goed oplet tijdens het in- of uitruimen van de vaatwasser,” legt Ashley uit. Het klinkt misschien vergezocht om je te bezeren aan een lepel of vork, maar in feite kunnen die net zo veel schade veroorzaken als een mes. Helemaal als je bijvoorbeeld struikelt of er met je handpalm langs schaaft. 

2. Het is makkelijker uitruimen

Niet geheel onbelangrijk: het is een stuk makkelijker om je bestek uit te ruimen als alle voorwerpen met de onderkant naar boven wijzen. Je kunt je bestek dan namelijk veel makkelijker vastpakken en je kunt er meer tegelijk vastpakken. 

3. Het is hygiënischer

Tot slot is het ook nog eens een stuk schoner om je bestek bij het handvat vast te pakken in plaats van aan de bovenkant. Je handen zitten namelijk vol bacteriën, dus wanneer je hiermee het eetgedeelte vastpakt maak je je bestek onnodig vies. Daarnaast ziet je bestek er ook nog eens een stuk schoner uit, omdat er zo geen vieze vegen en vlekken op je messen komen te zitten. 

Kleine kanttekening: wordt het wel goed schoon zo?

Toch is er een kleine sidenote. Want wordt je bestek wel optimaal schoon als je alles op z’n kop inruimt? Je wil immers niet na afloop nog brokken aardappel en andere groenten terugvinden tussen je bestek. Wat dat betreft geldt er juist een andere regel: vorken en lepels kun je in dat geval het beste om en om, dus op deze manier, inruimen voor het schoonste resultaat. En je scherpe koksmessen? Die kun je maar beter gewoon met de hand afwassen! 

Marjolein Sintenie
ID: 9537

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven