Huis
Tuin
Video

3 redenen waarom je minimalistisch zou willen wonen

Minimalisme of maximalisme? Voor welke stijl zou jij kiezen? Wij geven je 3 redenen waarom je in sommige gevallen beter kunt kiezen voor een minimalistische woonstijl.

1. Minder huishoudzorgen

Voor de korte termijn is dit een hele belangrijke. Het scheelt je zoveel tijd in opruimen en schoonmaken, omdat er simpelweg weinig op te ruimen of schoon te maken valt! Dit betekent dat je meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Deze combinatie van minder huishoudstress en meer vrije tijd betekent ook nog eens een beter humeur! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

2. Minder uitgaven

Wanneer je minimalistisch woont, scheelt dat in interieuraankopen. Je hebt minder aan decoratie of meubels nodig in huis, omdat je puur functioneel shopt. Dit zorgt er ook voor dat je koopdrang in toom gehouden wordt! Je kunt makkelijker tevreden zijn met de spullen die je hebt. Wanneer je ook minimalistisch gaat wonen wat betreft ruimte, zal dit je ook geld schelen. Je hoeft immers minder energiekosten te betalen, omdat je minder ruimte hoeft te verwarmen in de winter.

3. Beter voor het milieu

Tegenwoordig wil men steeds meer en groter, als het op huizen aankomt. Ga je écht helemaal voor de minimalistische woonstijl, dan kun je in een tiny house gaan wonen. Dit betekent dat je gaat leven op een paar vierkante meter. Denk je eens in hoeveel impact dit heeft op je energierekening! Klein en minimalistisch wonen is veel beter voor het milieu, aangezien je minder producten nodig hebt die verzonden moeten worden en weinig energie verbruikt. Dit beperkt de ecologische voetafdruk die jij achterlaat! 

Fotocredits:

Header: Bench Accounting - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9266

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven