Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 4 grootste irritaties op het gebied van huishouden in Nederland

Heb jij wel eens discussies met je partner over wie er vanavond gaat koken of vind je het ook zo vervelend dat jij altijd de wc moet schoonmaken? Dan ben je niet de enige! Dit zijn namelijk de grootste irritaties van Nederland volgens onderzoek van Keukenloods.

Keukenloods voerde het onderzoek uit onder 1029 Nederlanders, met als doel om erachter te komen wat nou de grootste huishoudelijke irritaties zijn. Herken jij jezelf in de volgende 4 irritatiepuntjes!

1. Koken

Het is natuurlijk hartstikke fijn om thuis te komen wanneer het eten al voor je klaarstaat, maar helaas vindt jouw partner dat ook weleens fijn! Volgens het onderzoek heeft één op de zes Nederlanders er weleens een discussie over wie er kookt.

2. Schoonmaken

Naast het koken, is schoonmaken ook iets waar veel over gediscussieerd wordt. Want wie gaat er vandaag nou stofzuigen en dweilen? Uit het onderzoek had een kwart van de Nederlanders wel eens een onenigheid over de hygiëne in huis. Dit gebeurt het meest bij mensen tussen de 18 en 39 jaar en het zijn zowel vrouwen als mannen. Wel mopperen de vrouwen wat vaker over wie er moet schoonmaken.

3. Boodschappenbudget

Met name jonge Nederlanders zullen dit irritatiepuntje herkennen. Vier op de tien van hen maakt wel eens ruzie over de kosten van de boodschappen. Gemiddeld hebben mannen hier sneller onenigheid over dan vrouwen. 

4. Afval scheiden

Het is natuurlijk erg goed voor het milieu, maar zeg nou zelf, soms is het best vervelend! Ruim een kwart van de Nederlanders vindt afval scheiden een nare klus. Uit het onderzoek bleek dat mensen uit Zeeland en Limburg hier de grootste hekel aan hebben.

Fotocredits

Headerfoto: The Honest Company - Unsplash

Bron: Keukenloods

Alieke van Rijn
ID: 9341

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven