Huis
Tuin
Video

5 plekken en voorwerpen in huis die je vaak vergeet schoon te maken

Je huis ziet er helemaal netjes uit. Maar dit wil niet zeggen dat het ook écht schoon is. Want heb jij er wel eens aan gedacht om regelmatig de volgende vijf plekken schoon te maken?

1. De vaatwasser

De vaatwasser zorgt als het goed is voor een lekker schone vaat. Wel zo fijn dus als de vaatwasser zelf niet helemaal onder de viezigheid zit, wat uiteindelijk terecht komt in je vaat. Gelukkig merk je aan de geur van de vaatwasser vaak wel dat ‘ie toe is aan een schoonmaakbeurt.

2. De wasmachine

Nog zo’n apparaat dat bedoeld is om andere dingen schoon te maken: de wasmachine. Zonder na te denken prop je weer nieuwe kleding in de wasmachine. Maar als je de wasmachine zelf nooit schoonmaakt, zal je kleding op den duur ook niet meer schoon worden. Maak je wasmachine daarom regelmatig schoon. 

3. Afstandsbediening

Lekker zappen en vette chips eten tegelijk. Genieten natuurlijk, maar niet zo fris voor je afstandsbediening. Jij -en ook je andere huisgenoten- zitten hier steeds weer met de vingers aan. Maak daarom de afstandsbediening regelmatig goed schoon. Ook handig omdat zo de afstandsbediening niet onverwachts uit je handen glibbert door chipsvet.

4. Deurklinken

Jij wast altijd netjes je handen na een bezoek aan het toilet. Maar doen je vrienden die langskomen dit ook wel? Je deurklinken zitten vol bacteriën, omdat iedereen hier vaak met zijn handen aankomt. Het is daarom niet overbodig om de klinken regelmatig goed schoon te maken.

5. Onder keukenapparatuur

Je hebt de waterkoker, je koffiezetapparaat en je brooddoos helemaal blinkend schoongemaakt. Maar heb je ook ónder deze apparaten schoongemaakt? Doe dit even! Kost niet veel tijd en hierdoor is je keuken écht schoon.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Congerdesign -Pixabay

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3910

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven