Huis
Tuin
Video

5 redenen waarom je tea tree olie in huis moet hebben

Tea tree; één van de meest veelzijdige oliën die er bestaat. Zowel voor je huis als voor op je huid is tea tree olie een wondermiddel. Waarom? Omdat tea tree olie een echte bacteriedoder is!

Topper in het toilet

Kan jouw toilet, of een andere plek in je huis wel een fris luchtje gebruiken? Doe dan een paar druppels tea tree olie in je oliebrander om de lucht te reinigen én de ruimte een lekker luchtje gegeven.

Middel tegen holteontstekingen

Heb jij vaak last van ontstekingen in je holtes? Kook dan een pan water met een paar druppels tea tree olie. Leg een handdoek over je achterhoofd en blijf 5 tot 10 minuten met je hoofd boven de pan hangen om te stomen. Je voelt je na afloop stukken beter!

Homemade schoonmaakmiddel

Wil je liever geen gebruik maken van chemisch schoonmaakmiddel? Maak het dan een keer zelf! Meng 10 druppels tea tree olie met 480 ml water en 60 ml wittewijnazijn en giet het mengsel in een lege sprayflacon. Let wel op: gebruik dit niet op graniet of marmer, het azijn kan hier namelijk in vreten.

No more acne

Heb je last van puistjes? Maak je huid dan eerst goed schoon met gezichtstonic of water en breng tea tree-olie op de puistjes aan. De ontstekingsremmende werking van de olie zorgt ervoor dat je sneller van je acne af komt.

Hoofdluis

Heb je last van hoofdluis en wil je geen chemische middeltjes gebruiken? Probeer dan eens een mengsel van 10 druppels tea tree-olie, 20 druppels pepermuntolie en 250 ml water. Giet het mengsel in een sprayflacon en spuit het in je haar.

Heb je last van een droge huid in de winter?
Dan kan dit middel je wellicht helpen!

Fotocredits
Headerfoto: Tiara Leitzman

Tekst
Lobke Taal

ID: 4041

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven