Huis
Tuin
Video

5 tips die ervoor zorgen dat je nooit meer strepen op je ramen krijgt

Ken je dat? Ben je ein-de-lijk klaar met het lappen van je ramen, zit je binnen en zie je toch nog allemaal strepen en druppels op je ramen. Aiii... Gelukkig hebben we hier wat tips en trucs voor.

Maar weinig mensen beschouwen ramen lappen als hun favoriete bezigheid. Het is een behoorlijke klus en het is dan ook altijd weer fijn als het weer geklaard is. Het liefst zonder dat er strepen achterblijven natuurlijk. Hoe je dat doet? We leggen het je uit:

 

Uiteraard hoeven we je niet te vertellen hoe je ramen moet lappen, want dat is niet zo moeilijk. Zorg net als altijd voor een schoon (!) sopje, een zachte en vooral schone spons, een trekker en een zeem. Maar voordat je begint is het wel handig de volgende tips op te volgen:

Foto: Getty Images

 

1. Schoon sop x 2
Zorg er voor dat je sopje goed heet is en doe hier een scheut allesreiniger of afwasmiddel in. Nadat je alle ramen goed hebt ingesopt is het belangrijk dat je het sopje helemaal ververst en met het nieuwe sopje de ramen nóg een keer insopt.

 

2. Rechte banen die elkaar overlappen
Ook tijdens het trekken van de ramen zijn er een paar punten waar rekening mee gehouden moet worden. Allereerst is het belangrijk dat je rechte banen trekt, het liefst van boven naar beneden. Zorg er daarnaast voor dat de banen elkaar nét overlappen aan de zijkanten. Zo voorkom je strepen.

 

3. Houd de trekker vochtig
Het is niet alleen goed dat je de trekker steeds even schoonmaakt met een zeem (zandkorrels zijn funest voor je ramen!), het is ook noodzakelijk dat je ‘m vochtig houdt. Gebruik je een droge trekker, dan krijg je dus alsnog strepen op je ramen. Neem de trekker daarom telkens af met een vochtige zeem.

 

4. Toch strepen? Gebruik een krant
De bovenstaande stappen zouden de strepen moeten voorkomen, maar toch kan het voorkomen dat er nog wel eens een streep tussendoor glipt. Pak in dit geval een prop krantenpapier waarmee je de strepen heel makkelijk en netjes kunt wegpoetsen.

 

5. Bonustip: Scheutje azijn
De grootste oorzaak van vieze ramen is vet (van vingerafdrukken bijvoorbeeld). Bij het maken van je sopje is het dus handig om hier wat aan toe te voegen wat vet goed aanpakt. Uiteraard zijn hier allerlei dure schoonmaakmiddelen voor op de markt gebracht. Maar dit kan veel makkelijker en goedkoper: voeg gewoon een scheutje schoonmaakazijn toe aan je sopje en je ramen zullen zeker weten vetvrij én streeploos worden.

 

Bron: Eigen Huis & Tuin
Headerfoto: Dan Gold - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3003

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven