Huis
Tuin
Video

5 tips om woninginbraak te voorkomen

Zeker nu het weer langer donker is, is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Inbrekers slaan dan namelijk eerder hun slag. Daarom geven wij je vijf tips om woninginbraak te voorkomen.

1. Koop camera's

De kwaliteit van beveiligingscamera’s wordt steeds beter, wat bekent dat het inmiddels echt een must is. Door te kiezen voor een IP-camera kan je je huis overal in de gaten houden. Wanneer de camera een beweging ziet, stuurt die een berichtje naar je telefoon zodat je direct op de hoogte bent. En met een beetje geluk schrikt de camera inbrekers zelfs af.

2. Organiseer een WhatsApp groep

Je ziet het steeds vaker: bordjes met ‘Attentie Buurtpreventie’. Dit is ook zeker een aanrader. Als de hele buurt samenwerkt kunnen inbrekers eerder betrapt worden en helpen jullie elkaar ook nog eens. Mocht je wat verdachts zien, bel dan wel de politie en ga er niet zelf op af. Zo breng je jezelf niet in gevaar. Meer weten over zo’n groepsapp? Lees dan hier verder. 

3. Investeer in goede sloten

Dit ligt misschien voor de hand, maar zorg voor goede sloten. Met een goed slot voorkom je dat een inbreker de deur met gemak openbreekt. Benieuwd of je al een goed slot hebt of op zoek naar een goed slot? Verschillende keurmerken laten zien hoe goed een slot is. Lees hier meer over de keurmerken.

4. Neem een hond

Je ziet het veel in films, maar ook in het echte leven is het erg effectief: neem een hond. Honden staan erom bekend dat ze de deur nauw in de gaten houden, wanneer er een inbreker voor de deur staan kom je dat waarschijnlijk snel te weten. En het geblaf van de hond kan de inbreker ook nog eens afschrikken (we hebben het dan natuurlijk niet over een schattige chihuahua). Goede reden om eindelijk een hond in huis te nemen!

5. Zorg dat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is

Inbrekers hebben het natuurlijk erg makkelijk wanneer er niemand thuis is. Zorg er dan ook voor dat het altijd lijkt dat er iemand thuis is. Laat het licht aan is als je een avondje weg bent en kies voor buitenlicht met bewegingssensor.

Lekker op vakantie? Zet dat vooral niet op social media. Dit kunnen inbrekers gemakkelijk lezen en zijn dan zo op de hoogte dat er niemand thuis is. Als je een tijdschakelaars op je lampen zet gaan de lichten vanzelf aan en uit, net als je thuis zou zijn. Laat ook wat kopjes op de tafel staan en zet de auto voor de deur. Zo houd je inbrekers voor de gek en verminder je de kans op een inbraak.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je altijd je deur op slot doet en laat geen ramen openstaan als er niemand thuis is!

Fotocredits
Header: Christopher Harris - Unsplash

Tekst:
Käthe van der Werf

Bron: Radar

ID: 3585

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven