Huis
Tuin
Video

5 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met baking soda

Hoeveel schoonmaakmiddelen heb jij in je kast staan? Waarschijnlijk ontzettend veel, maar heb je ook ooit aan baking soda gedacht als schoonmaakmiddel? Het klinkt misschien gek, maar met baking soda blijkt een heel goed schoonmaakmiddel te zijn!

1. De badkamer

Baking soda is een uitstekend schuurmiddel. Je kunt je tegels, voegen, wasbak, bad en douche in de badkamer schoonmaken door wat baking soda op een natte spons of doekje te doen. Vervolgens boen je het schoon, waarna je alles goed afspoelt met water en het droogwrijft met een doek.

Daarnaast is baking soda ook prima voor het schoonmaken van je toilet. Strooi een koffiekopje baking soda in je toilet en gooi er daarna dezelfde hoeveelheid azijn overheen. Nadat je het 10 minuten laat bruisen, maak je het toilet schoon met een wc-borstel, en tada: je toilet is weer spik en span! 

2. Je huisdieren

Als je huisdieren hebt, dan ken je het wel: de nare geurtjes die daar bij komen kijken. Gelukkig haal je die geurtjes gemakkelijk weg met wat baking soda! Borstel de vacht van je hond of kat met wat baking soda en ze ruiken weer een stuk frisser. Je kunt ook wat baking soda onder het kattengrind in de kattenbak leggen. Zo gaat de kattenbak minder snel stinken. 

Witte keuken met voegen

3. De keuken

Potten, pannen en bakvormen kun je ook lekker schoon schuren met een natte spons en wat baking soda. Net als je magnetron, oven en mokken met koffie- en theeaanslag. Zorg er gewoon voor dat je genoeg water gebruikt en je alles goed afspoelt, zo gaat alles weer glimmen!

Baksoda is ook perfect om van vieze luchtjes af te komen. Plaats iedere maand een bakje baking soda achter in je koelkast om geurtjes te neutraliseren. Of strooi het op de bodem van je prullenbak en schrob het over je snijplank. Zo blijft je keuken lekker fris ruiken!

4. De tuin

Baking soda is niet alleen handig ín huis, maar ook buitenshuis is het topspul. Door wat baking soda tussen de voegen in je tuin te gooien worden kleine onkruidplantjes gedood en voorkom je dat er nieuwe groeien. Ook is baksoda top na het tuinieren, je wast er zo de aarde van je handen mee af. Schrob er ook gelijk je net geoogste groente en fruit mee schoon en spoel het af met koud water.

5. Je matras

Wist je dat je je matras ook regelmatig schoon moet maken? Zo vaak om precies te zijn! We vertellen daar ook hoe je hem het makkelijkst schoon kunt maken, spoiler: met baking soda!

Er zijn nog véél meer dingen waar je soda voor kunt gebruiken. Maak er bijvoorbeeld je tandenborstel mee schoon, haal geurtjes uit je stofzuiger en zorg dat je wasbak niet meer verstopt. Handig goedje hoor, dat baksoda! 

 

Maar pas op!
Deze dingen mag je juist NIET schoonmaken met baking soda!

Fotocredits
Header: Laura's Bakery
Foto 1: Camylla Battani - Unsplash 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3689

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven