Huis
Tuin
Video

7 simpele tips om je huis makkelijk opgeruimd en georganiseerd te houden

Ben jij een georganiseerd en opgeruimd type? Dan zul je dolgelukkig worden van deze handige tips. Ben je juist helemaal niet georganiseerd en opgeruimd, maar zou je dat wel willen? Ook dan ga je heel veel hebben aan deze tips!

Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om je huis opgeruimd en georganiseerd in te richten. Je moet alleen de juiste trucjes kennen om het wat makkelijker te maken! 

1. Speelgoed slim opbergen

Bewaar klein speelgoed in doorzichtige bakjes zodat kinderen makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en niet alles overhoop moeten halen. En helemaal praktisch is het natuurlijk als je de bakjes ook nog eens labelt.

2. Snoeren labelen

Snoeren die met elkaar verstrikt raken zijn sowieso al ontzettend vervelend. Maar helemaal onhandig is het als je geen idee hebt welk snoer bij welk apparaat hoort. Hoe je dat oplost? Met stickers, labels of desnoods wasknijpers.

3. Waterflesjes sorteren zonder omstootgevaar

Heb je meerdere waterflessen in je kast staan? Dan ken je het volgende scenario vast wel: je pakt er vlug één uit de kast en stoot vervolgens alle andere flesjes om. De oplossing? Leg ze in een wijnrekje en je kunt ze voortaan zonder gedoe pakken!

4. Mandjes op de trap

Word je gek van alles wat maar rondslingert in de gang of op de trap? Zet dan mandjes op de trap, en maak ze desnoods vast met klittenband, zodat alle spullen gedurende dag daarin verzameld kunnen worden en eind van de dag mee naar boven genomen kunnen worden. Geen smoesjes meer!

5. Dekselse deur

Kun je je deksels nergens kwijt omdat je je pannen op elkaar wil stapelen in de kast? Bevestig dan (zelfklevende) haakjes aan de binnenkant van de deurtjes waar je de deksels in kunt steken. Easy!

6. Magneetstrippen in het badkamerkastje

Ben je altijd je nagelknipper, pincet, haarspeldjes, elastiekjes en al die andere kleine items kwijt in je badkamer? Plak klevende magneetstrippen aan de binnenkant van je badkamerkastje en er is eindelijk weer orde in de chaos.

7. Een tissuebox voor plastic tasjes

Het hergebruiken van plastic tasjes moedigen we zeker weten aan. Het probleem is alleen dat het vaak voor zo’n rommeltje zorgt in de kast. Gelukkig is daar een hele handige oplossing voor: de tissuebox! Vul een ruime, stevige tissuebox met flink wat plastic tasjes en je kunt vervolgens tasjes blijven plukken!

Marjolein Sintenie
ID: 8611

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven