Huis
Tuin
Video

8 dingen die je vooral in de winter altijd in je auto moet hebben

Een ongeluk zit, vooral op de autoweg, in een klein hoekje. En al helemaal in de winter als er sneeuw, mist of ijzel bij komt kijken. Daarom kun je -met name in de winter- maar beter goed voorbereid de weg op gaan en zijn de volgende 8 dingen écht onmisbaar in je auto:

1. IJskrabber en ruitontdooier

Natuurlijk is het handig om tijdens de vorst een ijskrabber en ruitontdooier in je auto te hebben, maar vaak denk je daar pas aan als het al vriest. Daarom kun je het maar beter gewoon nu alvast in je auto liggen, zodat het in ieder geval alvast klaar ligt en het altijd voor het grijpen ligt wanneer je verrast wordt door een plotselinge vrieskou.

En oja, wanneer het straks dan vriest zul je zien dat de ruitontdooier overal is uitverkocht. Dus zie je het nu al liggen voor een mooi prijsje (ook al is het nog ver boven nul)? Ons advies: gewoon kopen. Dan heb je het maar vast!

2. Een EHBO-koffertje

Eigenlijk is het verstandig om altijd een EHBO-koffertje in je auto te hebben, want ongelukjes kunnen natuurlijk altijd gebeuren. Maar vooral in de winter -bijvoorbeeld als je je hebt opengehaald met die scherpe ruitenkrabber- is het erg handig om een EHBO-koffertje in je auto te hebben liggen.

3. Een powerbank (draadloze telefoonoplader)

We zijn altijd overal te bereiken met onze mobiele telefoons, maar wanneer het écht nodig is… zal je net zien dat je batterij op is! Stel je voor dat je met pech onderweg bent gestrand in the middle of nowhere en je kunt geen hulptroepen inschakelen, dan baal je! Daarom is het handig om altijd een volle powerbank (oftewel: een draadloze telefoonoplader) bij je te hebben of in de auto te leggen. Zo kun je tenminste altijd de wegenwacht of een bekende inschakelen voor hulp.

4. Een warme deken

Het klinkt misschien gek om een deken in je auto te bewaren, je bent waarschijnlijk echt niet van plan een nachtje in je auto door te halen in plaats van in je warme bed. Maar stel je krijgt midden in de nacht opeens pech en je staat langs de weg… Dan kan het best nog wel eens lang duren voordat de hulp ter plaatse is. En wanneer je auto écht serieuze problemen heeft, dan doet de verwarming het natuurlijk ook niet meer. Geloof ons… je zal blijer dan ooit zijn met dat dekentje!

5. Handschoenen

Handschoenen in je auto? Dat is nog niet eens zo’n gek idee. Niet alleen tijdens het krabben van je raam zijn handschoenen extra fijn, ook in je auto kan het nog wel eens van pas komen. Wanneer je verwarming stuk raakt en je stuur bijvoorbeeld ijs- en ijskoud wordt, of wanneer je met pech bent gestrand. Dan zijn handschoenen naast het warme dekentje extra fijn.

6. Een schep en/of bezem

Je denkt er misschien niet aan in Nederland, maar ook hier kun je ingesneeuwd raken in een flinke sneeuwbui. Zorg er daarom voor dat je altijd een schep en/of bezem in je auto hebt liggen zodat je in ieder geval makkelijker uit die dikke laag sneeuw weg kunt rijden. 

Tip: Heb je geen ruimte voor een schep en/of bezem in je auto? Kies dan voor een stoffer en blik. Dit scheelt veel ruimte in je auto en je kunt erop dezelfde manier mee te werk gaan, alleen zal het wel even wat langer duren. 

7. Een zaklamp

Ook een zaklamp is erg handig om bij de hand te hebben wanneer je pech hebt of in the middle of nowhere in het donker belandt. Uiteraard hebben we bijna allemaal een zaklamp op onze telefoon, maar mocht je batterij én je powerbank leeg zijn, dan heb je tenminste altijd nog een ouderwetse zaklamp tot je beschikking! 

8. Eten en drinken

Last but zeker not least: zorg er altijd voor dat je eten en drinken in je auto hebt liggen voor het geval je in een helse, winterse file terecht komt of wanneer je met autopech strandt. Zorg er dus altijd voor dat je een flesje water in je auto hebt liggen en iets te eten zoals bijvoorbeeld mueslirepen of snoepjes die lang houdbaar blijven. Overigens is dit niet alleen in de winter belangrijk, want ook in de zomer is het belangrijk gehydrateerd te blijven.

Let er overigens wel op dat je je flesje niet onder je stoel legt, dit kan namelijk levensgevaarlijk zijn omdat het flesje zo onder je pedalen kan rollen. Leg het flesje dus op een vaste en bereikbare plek, bijvoorbeeld in het dashboardkastje.

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3690

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven