Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Met deze tips bescherm je jezelf tegen het Coronavirus

Inmiddels heeft het Coronavirus de hele wereld in z’n greep. Het aantal besmette mensen loopt nog steeds op en het virus heeft ook Nederland bereikt. Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen jij het beste kunt nemen? Marja Middeldorp van AD Wonen geeft je een aantal tips!

Tanden(borstel)

"Veel mensen doen hun tandenborstel op de kop in het bekertje. Niet iedereen spoelt z'n tandenborstel goed uit en hoewel de wastafel vaak goed wordt schoongemaakt, wordt het bekertje vaak overgeslagen. Wat betreft de tandenborstels: maak ze goed schoon of vernieuw ze."

Deel jij jouw borstel met meerdere huisgenoten? Vaak blijven er haren vastzitten in de borstel, dit is een bron van bacteriën. Je kunt de haren gemakkelijk losweken door een laagje water in de wasbak te zetten en daar wasverzachter bij te doen. Je kunt de borstel drogen door de föhn op de heetste stand te zetten, zo verdwijnen de bacteriën ook direct. Ook kun je de borstel schoonmaken met scheerschuim, benieuwd hoe je dat doet? Je leest het hier.

Deze 3 wodkahacks heb jij nodig voor kleding en textiel!
Huishouden

Intercom niet vergeten!

Deze tip geldt voor mensen die in een flat wonen. "Als iemand belt pak je de telefoon van de intercom op: 'Hallo-hallo-hallo'. Hoe vaak maak jij die schoon? Je houdt de telefoon aan je oor en praat erin, net als een normale telefoon natuurlijk.

Ik maak dit soort dingen altijd schoon met een beetje thee dat ik heb overgehouden. Dit doe ik op een watje, tissue of keukenpapier. Het zuur in de thee lost vuil goed op, zonder het materiaal te beschadigen. Je hebt daar geen dure toestanden voor nodig."

Handdoeken wisselen

Neem in huis het zekere voor het onzekere en gebruik allemaal een eigen handdoek bij het douchen. "Met verschillende kleuren houd je ze zo uit elkaar. Bovendien vind ik ook: elke dag handdoeken in de was. 

"Er verandert niet zo veel natuurlijk, hooguit moet je op wat extra dingen letten. Als een snuffelaar ga ik nu door het huis. Een keer extra de deuren afdoen, ook weer eens de handvaten. We hoeven niet te leven als 'oh jeetje, daar komt het virus aan.' Maar als ik die kleine klusjes doe, voel ik me toch baas in eigen huis."

Fotocredits

Headerfoto:Nathan Dumlao - Unsplash

Bron

AD Wonen

Maxime Meijer
ID: 10246

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven