Huis
Tuin
Video

Om deze reden kun je aardbeien voor gebruik het beste even föhnen

Denk je aan aardbeien, dan denk je waarschijnlijk niet meteen: “goh, laat ik er de föhn even bij pakken!” toch hebben die twee wel een link met elkaar. Er wordt namelijk aangeraden je aardbeien te föhnen voor gebruik!

We zijn altijd weer blij als de aardbeienperiode weer is aangebroken. Heerlijk op brood, in de salade, op een taart of gewoon uit het vuistje. Maar hoe je ze ook eet, het is altijd verstandig ze even af te wassen. Helaas wordt de smaak én de textuur daar niet altijd beter van. Ze worden zacht en drijfnat. Niet zo fijn in je salade dus! Gelukkig is er een simpel trucje om dit op te lossen!

Föhnen maar!

Ja, dat lees je goed: Je moet je aardbeien even föhnen na het wassen. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een rol keukenpapier, een föhn en natuurlijk aardbeien. Je ontkroont de aardbeien, wast ze zoals je altijd doet en legt ze vervolgens op een velletje keukenpapier. Blaas ze vervolgens droog op de laagste en minst hete stand. Nu zijn je aardbeien schoon gewassen, maar niet zompig en klef. Eet smakelijk!

Marjolein Sintenie
ID: 8350

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven