Huis
Tuin
Video

Aha! Zo lang kun je afhaalpizza dus bewaren

Het is je vast wel eens gebeurd: je hebt pizza besteld maar je krijgt hem niet helemaal op. Je wil hem dus bewaren, want weggooien is zonde. Maar hoe lang kun je hem eigenlijk bewaren? En moet dit binnen of buiten de koelkast?

Pizza bewaren, en eten bewaren in het algemeen, is een onderwerp waar de meningen vaak over verdeeld zijn. Gelukkig heeft voedselexpert Archie Magoulas van het Amerikaanse ministerie van landbouw daar uitspraak over gedaan.

Binnen of buiten de koelkast

Hoewel de vuistregel is dat warm voedsel warm moet blijven en koud voedsel koud, kun je pizza toch beter in de koelkast bewaren. Gekookt voedsel kan volgens voedselexpert Archie Magoulas na twee uur buiten de koelkast gevaarlijke bacteriën ontwikkelen. Hiervan kun je buikgriep krijgen. Bewaar de pizza dus maar in de koelkast, zo valt te lezen op Vice

Hoelang bewaren?

Als je de pizza binnen twee uur in de koelkast zet kun je hem best nog wel even bewaren, tot zo’n vier dagen maarliefst. Om hem helemaal veilig te maken om te eten, moet je de pizza op minstens 70 graden celcius verwarmen in de oven of in een koekenpan. Doe dit niet in de magnetron, want daar worden niet alle bacteriën gedood.

En moet je het dan eerst laten afkoelen?
Veel mensen vragen zich ook af of je eten eerst moet laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet, of dat het gelijk kan. Wij hebben hier het antwoord op. 

Fotocredits
Headerfoto: Kristina Bratko - Unsplash

Bron: Vice

Julia van Rijn
ID: 7997

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven