Huis
Tuin
Video

Op deze manier maak je heel makkelijk je afzuigkap schoon

De afzuigkap schoonmaken vindt niemand leuk. Je wil al dat vet en stof het liefst niet aanraken en het ook niet echt een makkelijk klusje. Toch moet het af en toe echt gedaan worden.

Buiten het feit dat een vieze afzuigkap niet fijn is, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Het vet op de afzuigkap kan namelijk erg brandbaar, en dat wil je natuurlijk niet bij de plek waar je kookt. Ook zou er bij het koken veel fijnstof vrijkomen wat niet goed voor je is. Een goede, schone afzuigkap werkt dit tegen. Maak hem dus maar snel schoon met behulp van de volgende stappen.

Stap 1: Pak de filter aan

Maak als eerst de afzuigkap open en haal de filter eruit. Deze kun je vervolgens schoonmaken met afwasmiddel, baking soda en heet water. Leg de filter in de gootsteen en bestrooi hem eerst met baking soda en daarna met afwasmiddel. Zet vervolgens de hete kraan aan tot het rooster onder staat. Laat dit tien minuutjes intrekken en borstel vervolgens gemakkelijk het vuil eraf.

Stap 2: Schrob de binnen- en buitenkant

De buitenkant van de afzuigkap kan op den duur ook vettig en stoffig worden. Als je een roestvrijstalen afzuigkap hebt, kun je deze schoonmaken met een mixje van groene zeep en baking soda. Is hij van ander materiaal? Reinig hem dan met wat heet water, afwasmiddel en een microvezeldoekje. Doe dit ook aan de binnenkant.

Stap 3: Even naspoelen

Ga na het schoonmaken nog even over de hele binnen- en buitenkant met een nat, schoon microvezeldoekje. Wrijf alles daarna droog met een schone theedoek. Zo verwijder je de laatste resten.

De afzuigkap is misschien niet altijd het mooiste item in je keuken, maar dat is niet het geval bij deze bijzondere afzuigers!

Fotocredits
Headerfoto: Camylla Battani - Unsplash

Bron: De Huishoudcoach

Julia van Rijn
ID: 7910

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven