Huis
Tuin
Video

Je huis verhuren? Zo word jij de beste Airbnb host

Als je weinig thuis bent of bijvoorbeeld aan lange reis gaat maken, heb je er misschien wel eens over nagedacht: je huis verhuren. Je kunt makkelijk geld verdienen en je huis blijft niet leeg staan. Klinkt makkelijk, maar er zijn toch een aantal eisen waar je aan moet voldoen om een goede Airbnb-host te worden.

Als je woning er goed uitziet, dan is de kans groot dat hij vaker geboekt wordt. En dat is nou precies wat je wil. Volg daarom deze 6 tips op om je woning Airbnb-ready te maken.

1. Communication is key

Het belangrijkste is om goed te communiceren met je gasten. Laat ze vooraf precies weten waar ze moeten zijn en stuur desnoods een foto van de voordeur. Laat ze tijdens hun verblijf ook weten wie het contactpersoon is en hoe ze deze kunnen bereiken. Als er dan wat is, dan kan dat ook sneller opgelost worden.

2. Eerst even poetsen

Je gasten willen natuurlijk in een schone woning verblijven. Maak daarom eerst alles schoon voordat ze komen. Dus maak de wc schoon, haal een stofzuiger door de kamers en verschoon het bed. Laat ook wat simpele schoonmaakspullen achter voor als je bezoek een ongelukje heeft.

3. Maak goede foto’s

Voordat je je woning online zet, moet je eerst foto’s maken. Zorg ook dan dat je hiervoor eerst de ruimte hebt opgeruimd en schoongemaakt. Probeer een hoek te vinden waardoor de kamer het grootst mogelijk lijkt en gebruik hier dan een goede camera voor. Onscherpe of onduidelijke foto’s trekken over het algemeen weinig gasten aan.

4. Maak een handleiding

Maak vooraf een soort handleiding voor je gasten met informatie over hun verblijf. Vertel hierin bijvoorbeeld waar alles ligt, wat er in de buurt te doen is en de huisregels. Het wifi-wachtwoord mag hierin natuurlijk ook niet ontbreken.

5. Genoeg handdoeken

Zorg dat er voldoende handdoeken aanwezig zijn in de ruimte(s) die je gaat verhuren. Er is namelijk niks vervelender dan niks hebben om je mee af te drogen. Leg er dus een paar extra in de kast, en je gasten zullen tevreden zijn. Laat ook een extra set beddengoed achter voor de zekerheid.

6. Laat iets leuks achter

Je gasten zullen het zeker waarderen als je iets leuks of liefs voor ze achterlaat. Denk aan een flesje wijn of wat chocolaatjes. Voor toeristen uit het buitenland zijn stroopwafels natuurlijk extra leuk.

Julia van Rijn
ID: 8724

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven