Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je in de zomer eigenlijk beter geen airco kunt gebruiken

Airco’s zijn ontzettend populair in de zomer. Als het warm is wil je waarschijnlijk niets liever dan afkoelen bij dit apparaat. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is?

Volgens Milieu Centraal is een airconditioning namelijk ontzettend slecht voor het milieu. Je zou veel beter voor een duurzamer alternatief kunnen kiezen.

Broeikaseffect

Airco’s zijn op meerdere manieren slecht voor het milieu. Ten eerste bevat het apparaat koelmiddelen met HFK’s. Deze stoffen worden niet afgebroken door de ozonlaag en dragen daarom bij aan het broeikaseffect.

Energie

Airconditionings verbruiken daarnaast heel veel energie, vooral in de zomermaanden. Dit is dus niet duurzaam voor je portemonnee en het milieu. Ook de grondstoffen die worden gebruiken om een airco te maken zijn absoluut niet duurzaam.

Alternatieven

In plaats van een airco kun je veel beter een alternatief zoeken. Een ventilator verbruikt bijvoorbeeld een stuk minder energie én werkt extra goed in combinatie met koude flessen water ervoor. Ook kun je je huis koel houden op andere manieren, bijvoorbeeld door overdag de ramen en gordijnen gesloten te houden. Ook kun je een van deze tips opvolgen.

Julia van Rijn
ID: 8946

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven