Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je soms aluminiumfolie om je autosleutel wikkelen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in sommige gevallen kun je maar beter aluminiumfolie om je autosleutel wikkelen. Waarom? We leggen het uit!

Of deze tip voor jou van toepassing is heeft alles te maken met het type autosleutel die je hebt. Heb je een hele ouderwetse waarmee je handmatig je auto moet openen en starten, dan kun je wegklikken. Heb je er eentje waarmee je met een druk op de knop je auto opent, of heb je zelfs een ‘keyless’ startsysteem die je auto al kan openen door er alleen maar langs te lopen? Dan moet je wel op je hoede zijn. Dieven kunnen namelijk het signaal van zulke sleutels gebruiken om je auto te openen en te starten, zelfs zonder je sleutel ooit in handen te hebben gehad!

Signalen pikken en versterken

Elke keer als jij de afstandsbediening indrukt stuurt de sleutel een code naar je auto. Autodieven kunnen dit signaal met een goedkope radio-ontvanger verstoren en vervolgens de code achterhalen.

Ook auto’s met een zogenaamde smart key zijn makkelijk te kraken. Deze sleutels openen je auto al wanneer je met de sleutel in de buurt van de auto komt, zonder op de knop te hoeven drukken. Autodieven kunnen dit signaal verlengen met een speciale signaalversterker. Hierdoor kunnen ze je auto op een grotere afstand openen terwijl de sleutel gewoon op de keukentafel ligt of in je broekzak zit.

Zowel in Bristol als in het Gelderse Duiven zijn er inbraakgevallen met deze methode bekend. 

Bescherm je sleutel met aluminiumfolie

Heb jij zo’n sleutel die op afstand werkt? Dan kun je de sleutel het beste in een metalen hoesje bewaren om ervoor te zorgen dat het signaal geblokkeerd wordt. Heb je geen metalen hoesje? Dan kun je de sleutel ook in aluminiumfolie wikkelen, in een gesloten (!) metalen blikje stoppen of in de vriezer leggen.

Overigens bestaan er ook speciale sleutelhoesjes (anti-hacking beschermhoesjes) om je sleutel hiertegen te beschermen. Deze zijn onder andere online te koop voor zo’n €15.

Heb je liever helemaal geen draadloze systeem meer in je autosleutel? Dan kun je dit ook uit laten schakelen bij de autodealer. Dat betekent dat je voortaan je auto op de ouderwetse manier moet openen of starten. Maar ja, dan ben je tenminste wel veel beter beschermd tegen autodieven!

Fotocredits
Headerfoto: Kaboompics - Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Omroep Gelderland en Bristol Post

ID: 4132

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven