Huis
Tuin
Video

Deze kattenbak laat zien of je kat gezond is én maakt zichzelf automatisch schoon

Er zijn nooit genoeg kattengadgets. En hoe fijn is het als een gadget ook meteen controleert of je kat wel gezond is? Het kan met deze kattenbak van Kickstarter-project Footloose. En ook handig: hij maakt zichzelf schoon.

Automatische schone kattenbak

Laten we eerlijk zijn, het is niemand zijn favoriete bezigheid om kattendrollen op te ruimen. Hoe lief ‘ie ook is. Gelukkig is het met deze kattenbak niet meer nodig. De bak filtert automatisch uitwerpselen uit het grit. Is de zak vol? Dan laat Footloose het je weten via je smartphone. En daarbij stopt de gritbak dan even met draaien. Bang voor de stank? Dat hoeft niet, omdat er in de kattenbak een ventilatiesysteem is ingebouwd die de stank filtert.

Gezonde kattenbak

Naast schoon is de kattenbak ook goed voor de gezondheid van je kat. Footloose controleert het gewicht en het gedrag van je kat. De bak houdt precies bij hoeveel, hoelang en hoe vaak je kat poept en plast. Wijkt de data af van het normale patroon? Dan krijg je hiervan een melding op je telefoon. Dit kan er namelijk op wijzen dat er iets met je kat aan de hand is.

Veilig

De kattenbak is daarbij ook veilig. Door infrarood sensoren controleert de bak of er kleine kinderen, katten of andere dieren in de buurt zijn. Als dit het geval is, dan stopt de bak met draaien.

Hebben?

De kattenbak komt voort uit een crowdfundingproject die het doel heeft behaald, wat betekent dat het product binnenkort te koop is. Nog even geduld dus, maar je kunt 'm alvast bestellen op Kickstarter of Crowdox. Voor de slimme kattenbak moet je wel even je rekening poeslief aankijken. Hij kost namelijk zeker 250 euro.

Fotocredits:

Headerfoto: KristinLopez -Unsplash
Bron: Bright

Julia Dilissen
ID: 8985

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven